Aprilie 2014, luna aprilie cea mai calda inregistrata pe Pamant din 1880

| 21 mai, 2014

Aprilie 2014 a fost, alaturi de cea din 2010, luna aprilie cea mai calda inregistrata pe Pamant de la inceputul masuratorilor, in 1880, a afirmat marti Agentia americana oceanica si atmosferica (NOAA), citata de AFP.

Temperatura globala medie pe pamant si oceane a fost de 14,47 grade C, respectiv cu 0,77 grade C peste media secolului XX (13,7 grade C), precizeaza NOAA. Cu peste 5 grade C peste media inregistrata in perioada 1981 - 2010, Siberia a cunoscut o luna aprilie deosebit de calda.

Aceasta parte a lumii, la fel ca regiuni din estul Australiei si din marile bazine oceanice au inregistrat recorduri de caldura.

In schimb, sudul si estul Canadei, precum si nord-estul Statelor Unite si sudul Kazahstanului au cunoscut o luna aprilie mai rece decat media.

Pentru perioada ianuarie - aprilie, temperatura medie pe glob a fost a sasea cea mai calda, cu o medie anuala de 12,6 grade C.

Potrivit predictiilor NOAA, exista o probabilitate de 66% ca fenomenul meteo din Pacific El Nino sa reporneasca mai tarziu in acest an, ceeea ce ar putea avea un impact major asupra temperaturilor si precipitatiilor din intreaga lume.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ