Ar putea un tsunami să lovească România?

| 28 oct, 2014

Circa douăzeci de ţări cu ieşire la Marea Mediterană, Marea Neagră şi Oceanul Atlantic, printre care şi România, sunt testate de către UNESCO pentru a determina în ce măsură sunt pregătite să facă faţă unui tsunami, relatează marţi The Daily Telegraph.

Croaţia, Cipru, Egipt, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Liban, Malta, Monaco, Maroc, Portugalia, România, Rusia, Spania, Suedia, Turcia şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord vor fi ţările testate de organizaţie în următoarele trei zile, urmând ca alte 19 ţări să fie testate pe viitor.

Potrivit site-ului UNESCO, patru simulări de tsunami vor fi organizate în statele menţionate în perioada 28-30 octombrie.

Scopul exerciţiului este de a testa reactivitatea ţărilor care iau parte la Sistemul de Avertizare Timpurie pentru Tsunami în Atlanticul de Nord-Est, Marea Mediterană şi în mările conexe, stabilit sub egida Comisiei Oceanografice Interguvernamentale a UNESCO (IOC).

Exerciţiul, numit NEAMWave14, se bazează pe un scenariu în care patru cutremure generează două tsunami în Marea Mediterană, unul în Oceanul Atlantic, iar un al patrulea în Marea Neagră.

Exerciţiul se va dovedi o oportunitate de a testa eficienţa sistemelor de comunicaţii care se ocupă de transmiterea alertelor de tsunami, iar, în unele ţări, de a stabili dacă autorităţile responsabile de siguranţa publică sunt pregătite să se confrunte cu o astfel de ameninţare.

MASONUL care conduce omenirea din umbră UIMEŞTE România cu declaraţia sa!

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 oct, 2014
miha
INFORMATII
FOLOSIND ZILNIC CALCULATORUL 3 ORE PUTETI CASTIGA USOR MINIM 300 DOLARI PE LUNA,AVAND CUNOSTIINTE MINIME DE IT.OFERTA VALABILA PENTRU TOATE ZONELE TARII.PENTRU MAI MULTE DETALI TRIMITETI “INFO” LA ADRESA [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ