S&P despre România: Stăm bine

| 20 oct, 2014

După ce propaganda opoziției coordonate de Traian Băsescu a acuzat în repetate rânduri actualul Guvern că a introdus economia România în recesiune tehnică, agenția americană, Standard and Poor’s vine să infirme toate aceste acuzații, reconfirmând ratingul pozitiv acordat țării noastre în prima parte a acestui an.

Astfel, agenția de rating a confirmat calificativul acordat României pentru datorii pe termen lung și scurt în valută și monedă locală, la nivelul BBB-/A-3, cu perspectivă stabilă. Menținerea ratingului acordat în primăvară de către Standard and Poor’s se datorează continuării procesului de consolidare fiscală și scăderii gradului de îndatorare externă a României. Totodată, continuarea măsurilor de consolidare fiscală, reformare a finanțelor publice și a restructurării întreprinderilor de stat, pe care actualul Executiv le-a promovat în ultimii doi ani și jumătate, ar putea determina în următorea perioadă îmbunătățirea ratingului țării noastre.

Citeşte şi: Ce face Guvernul pentru Diaspora

În contextul intrării în recesiune al multor economii europene, Standard and Poor’s estimează că în acest an, creșterea economică a României se va situa în jurul a 2,2%. Pe de altă parte, agenția anticipează pentru urmărtorii trei ani o creștere medie a PIB de 2,7%. Agenția și-a motivat prognoza pozitivă pentru România în baza perspectivelor de dezoltare ale economiei, ce vor fi alimentate pe mai departe de exporturi și consumul intern. Totodată, în ciuda situației geopolice din zona Mării Negre, analiștii Standard and Poor’s consideră că riscurile pentru țara nostră sunt reduse având în vedere nivelul scăzut al relațiilor economice dintre România și Ucraina sau Rusia.

Citeşte şi: Standard&Poor's a reconfirmat rating-ul României pe termen lung şi scurt la BBB-/A-3, cu perspectivă stabilă


Menținerea actualului calificativ de țară acordat țării noastre de către Standard and Poor’s vine la câteva luni după ce în primăvară agenția americană a îmbunătățit ratingul de țară la BB+, plansând România în rândul țărilor care se bucură de aprecierea „investment grade”. Standard and Poor’s a fost ultima mare agenție de rating care în prima parte a acestui an a îmbunătățit calificativul investițional al țării noastre. În primele luni ale anului, Moody’s și Fitch au fost primele instituții de evaluare internaționale care au îmbunătățit ratingul țării noastre, aducând astfel încrederea investitorilor străini în economia românească.

Citeşte şi: De ce atacă Traian Băsescu instituții ale statului? Îl ajunge trecutul din urmă?

Intrarea țării nostre în rândul statelor care se bucură de un rating „investment grade” a atras atenția companiilor străine, care se gândesc din ce în ce mai mult să își extindă afacerile în România, unele dintre ele anunțându-și deja intențiile de a investi. Confirmarea ratingului acordat în primăvară de către Standard and Poor’s validează o dată în plus eficacitarea măsurilor fiscale și economice pe care actualul Cabinet le-a implementat, în special în a doua parte a anului. Semnalul dat de agenția de rating americană creează premisele unui val investițional venit din partea companiilor străine, care încep să vadă în țara noastră o destinație sigură pentru dezvoltarea afacerilor. Investițiile atrase în următoarea perioadă vor stimula pe mai departe creșterea economică a țării noastre și vor crea prosperitate pentru români.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 oct, 2014
Cristian Socot-analist ergonomic
da,chiar stam,dar nu bine..
nu facem nimic,stam degeaba
nici usturoiul nu-l mai impozitam
dam pomeni
asteptam sa treaca alegerile

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ