Standard&Poor's a reconfirmat rating-ul României pe termen lung şi scurt la BBB-/A-3, cu perspectivă stabilă

| 17 oct, 2014

Agenţia de rating Standard&Poor's a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung şi scurt în valută şi în moneda locală, la BBB-/A-3, cu perspectivă stabilă, informează Ministerul Finanţelor Publice.

Conform agenţiei, menţinerea rating-ului României se datorează în primul rând aşteptărilor pozitive privind creşterea economică în medie de 2,7% în perioada 2014-2017, continuării procesului de consolidare fiscală şi scăderii gradului de îndatorare externă a României.

Totodată, agenţia consideră că în anul 2014 România îşi va îndeplini ţinta de deficit bugetar de 2,2% din PIB, iar nivelul datoriei publice va continua să se menţină sub 40% în următorii trei ani.

În ceea priveşte riscurile potenţiale generate de situaţia geopolitică actuală, agenţia consideră că acestea sunt reduse, având în vedere nivelul scăzut al relaţiilor de natură economică şi comercială ale României cu Rusia şi Ucraina.

Continuarea procesului de consolidare fiscală, a reformelor finanţelor publice şi a restructurării întreprinderilor de stat în perioada următoare ar putea conduce la acţiuni de îmbunătăţire a rating-ului acordat României de către Standard&Poor's, menţionează comunicatul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ