ILIE SÂRBU, despre ipoteza de a fi ofiţer SIE în rezervă: Dacă am fost coleg cu BĂSESCU, accept

| 20 oct, 2014

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a comentat luni declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu ce sugerau că el ar fi ofiţer al SIE în rezervă, afirmând că ar accepta acest lucru dacă asta ar însemna că a fost coleg cu şeful statului.

Sârbu a fost întrebat cum vede afirmaţiile şefului statului care lăsa să se înţeleagă că el ar fi ofiţer SIE în rezervă.

”Dacă am fost coleg cu dânsul, atunci accept situaţia asta”, a replicat Sârbu.

Declaraţia liderului senatorilor PSD a fost făcută la finaul şedinţei Comisiei de control al SIE, în care Ilie Sârbu este vicepreşedinte.

Preşedintele Traian Băsescu a prezentat, în 14 octombrie, la Realitatea TV, în sprijinul afirmaţiei că Victor Pontaa fost ofiţer SIE, o Hotărâre de Guvern, iniţiată de Teodor Meleşcanu şi semnată de premier, care extindea protecţia acordată ofiţerilor şi la cei care şi-au încetat raporturile cu Serviciul.

El a spus că această Hotărâre nu a trecut prin CSAT, cum ar fi trebuit, menţionând că dacă ar fi trecut, el ar fi respins-o. Preşedintele a menţionat că nu crede că această Hotărâre a trecut prin Guvern, menţionând că Meleşcanu a iniţiat-o şi apoi a fost semnată de premierul Ponta.

Şeful statului a precizat că Meleşcanu este prieten cu socrul premierului, Ilie Sârbu. El a spus că iniţial nu a remarcat Hotărârea, ci doar după cesenatorul Valer Marian l-a interpelat pe Victor Ponta dacă în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE.

Băsescu a declarat că Meleşcanu a iniţiat o HG prin care a modificat o lege din timpul Guvernului Adrian Năstase, princare a declasificat activităţile SIE, încălcând, totodată, Legea de funcţionare a Serviciului, pentru a-l acoperi pe premierul Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ