Ilie Sârbu despre dosarul retrocedărilor: N-am nicio emoţie, pentru că nu am cum să fiu implicat

| 20 oct, 2014

Dosarul Romsilva. Liderului grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a declarat că nu are 'nicio emoţie' în ceea ce priveşte dosarul retrocedărilor, în care este cercetat.

Dosarul Romsilva.  "N-am nicio emoţie pentru că nu am cum să fiu implicat până la urmă în acest caz. Îşi vor da seama. Cum îşi vor da seama? Din ce spune domnul Hrebenciuc (deputatul PSD Viorel Hrebenciuc - n.r.), din ce spune domnul Crăciunescu (Adam Crăciunescu, director general al RNP Romsilva - n.r.), că ei sunt, de fapt, cheia problemei. Dacă domnul Hrebenciuc spune 'Da, domnule, am discutat cu Sârbu', n-a discutat, dacă domnul Crăciunescu spune 'Da, domnul Sârbu a venit şi mi-a spus sau a făcut', nu fac lucrul acesta, nu am făcut lucrul acesta, sunt prudent. (...) Nu sunt supărat pe nimeni. Se întâmplă, oamenii pot vorbi. Îi poţi opri?', a spus Sârbu luni, la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi: STENOGRAME. DAN ŞOVA: Modificaţi legea amnistierii şi graţierii. VIOREL HREBENCIUC: O să fii preşedinte

El a afirmat că a fost doar menţionat în dosar de o terţă persoană.

"Eu am fost doar menţionat de o terţă persoană în acest dosar, fără să mi se poată arăta. Influenţa politică, de asta se vorbea, dacă am folosit-o, lucrul acesta nu s-a văzut. (...) Eu am fost amintit de o persoană că va vorbi cu mine şi eu voi face. Nici eu nu am vorbit, nici persoana n-a vorbit cu mine. Măcar dacă vorbeam. N-a vorbit nimeni cu mine. M-am trezit chemat. Am răspuns că era firesc, răspund şi în continuare dacă mă mai întreabă cineva", a afirmat Sârbu.

Întrebat de jurnalişti dacă a a avut o discuţie cu directorul Romsilva, el a răspuns: 'Nu, asta am spus acolo (la DNA - n.r.), că nu m-a rugat nimeni să o am. Dacă mă ruga cineva, poate îl întrebam. Toate discuţiile pe care le-am avut noi, şi nu vă ascund lucrul acesta, că sunt prieten cu el, au fost să aibă mare grijă de ceea ce se întâmplă pe domeniul retrocedărilor', a susţinut liderul senatorilor PSD.

Fiind întrebat dacă Viorel Hrebenciuc s-a folosit de numele său, Sârbu a precizat că nu este în calitatea de a spune acest lucru.

"Nu sunt pus eu în calitatea să spun lucrul acesta. Asta vor spune procurorii, va spune instanţa. Nu vreau să acuz pe nimeni. Eu am văzut, cum aţi văzut şi dumneavoastră, ce s-a dat în presă şi ce scrie în dosar. (...) Aştept să văd care va fi decizia în continuare', a spus Sârbu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins luni plângerea lui Adam Crăciunescu, director general al RNP Romsilva, prin care acesta solicita ridicarea controlului judiciar impus de procurorii DNA în dosarul retrocedărilor de terenuri.

Şeful Romsilva a fost pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Procurorii susţin că deputatul PSD Viorel Hrebenciuc i-a solicitat sprijinul lui Adam Crăciunescu, în scopul exercitării de presiuni asupra lui Viorel Gheorghe Ghelasă, directorul coordonator al DS Bacău, astfel încât reprezentanţii structurii silvice judeţene să nu mai tergiverseze punerea în posesie a lui Paltin Gheorghe Sturdza cu terenurile vizate de acesta.

În acelaşi dosar, sunt cercetaţi judecătorii Lorand Andras Ordog şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna, deputaţii PSD Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, precum şi senatorul PSD Ilie Sârbu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ