STENOGRAME: Omul de legătură Mitică Iliescu l-a asigurat pe VICTOR HREBENCIUC că are o cârtiţă în DNA

| 20 oct, 2014

Fostul şef al SPP Dumitru (Mitică) Iliescu este persoana care l-ar fi informat ilegal pe Viorel Hrebenciuc despre dosarele pe care deputatul PSD le avea la DNA şi despre faptul că este interceptat, susţin surse judiciare. Între cei doi au avut loc mai multe discuții interceptate şi în care generalul Iliescu îi transmite politicianului că are o cârtiță în DNA.

Dumitru Iliescu: V-am spus că dumneavostră sunteți pe mandate. Vă spun că așa e sută la sută, garantat.

Viorel Hrebenciuc: Da, nu, nu. Eu am pus-o pe chestii din astea, că el nu îmi răspunde.

Dumitru Iliescu: Ce se întâmplă? De ce a venit puțin speriat la mine atunci? A fost o discuție cu procuroarea și procuroarea a întrebat la ce e… Ştiți că v-am spus de atunci, că l-am ajutat pe soțul ei într-o perioadă.

Viorel Hrebenciuc: Da.

Dumitru Iliescu: Și vâzând chestia asta el a rămas blocat. El a crezut inițial că dosarul acela este al dumneavostră.

Viorel Hrebenciuc: Da, da.

Sursa: EVZ

Citeşte şi: DOCUMENT. Dosarul retrocedărilor ilegale a fost sesizat de Guvern la DNA încă din septembrie

Înainte de data de 13 august 2014, Viorel Hrebenciuc i-a solicitat lui Mitică Iliescu să obțină date referitoare la emiterea unor mandate de supraveghere tehnică prin care s-a dispus interceptarea comunicațiilor efectuate de el, durata unor astfel de mandate, dacă există posibilitatea de a fi prelungite măsurile de supraveghere tehnică, precum și instituția care a solicitat emiterea unor astfel de mandate, respectiv DNA sau SRI, aspecte ce rezultă din următoare discuţie:

Viorel Hrebenciuc: Da, da. Eu o să pot să vă ajut, adică sper să pot să vă ajut, că am o mulțime întreagă de... Am lucrat extraordinar de atent în toată perioada asta, vă dați seama, aproape mai mult am stat.

Iliescu Dumitru: Dumneavoastră ați descoperit atunci! Atunci a fost prins, ați văzut bine, dar între timp am văzut și am vrut să vă previn, că dumneavoastră m-ați întrebat dacă e ceva și v-am spus: Domnule, u e bine!

Viorel Hrebenciuc: Da.

Citeşte şi: Viorel Hrebenciuc, urmărit penal într-un nou dosar: Sunt suspect pentru trafic de influenţă

La data de 13 august, Mitică Iliescu  i-a spus lui Viorel Hrebenciuc că are posibilitatea reală de a obține informații prin intermediul unui ofițer de poliție judiciară care activează în cadrul DNA și care ar gestiona alături de procurori dosare de maxim interes pentru el, dosare în care sunt cercetate persoane la nivelul opiniei publice și aflate în cercul relațional al vicepreședintelui Camerei Deputaților.

Cu aceeași ocazie, Mitică Iliescu i-a spus lui Viorel Hrebenciuc că i-a solicitat ofițerului de poliție judiciară să obțină astfel de informații, iar ofițerul i-a comunicat că Hrebenciuc Viorel a fost și este interceptat în baza unui mandat de supraveghere tehnică, emis la solicitarea DNA.

Mitică Iliescu Dumitru i-a adus la cunoștință lui Hrebenciuc Viorel că respectivul ofițer are acces la documentele din dosar, precum și din alte dosare penale de interes, întrucât se află în posesia cheii de la fișetul procurorului de caz, apreciind însă că este riscant ca ofițerul de poliție să scoată fizic acte pe care să i le pună la dispoziție, deoarece ar genera suspiciuni în rândul colegilor.

Iliescu Dumitru l-a asigurat pe Hrebenciuc Viorel că poate obține în continuare informații cu privire la evoluția dosarelor în care acesta este cercetat, dar și în alte dosare penale de interes.

Dumitru Iliescu: V-am spus că dumneavoastră sunteți pe mandat.

Viorel Hrebenciuc: Da.

Dumitru Iliescu: Pur și simplu asta e tot ce am aflat.

Viorel Hrebenciuc: Da, da, da. Dar acum pentru care dosar?

Dumitru Iliescu: Nu știu, nu m-am băgat mai mult și vă spun de ce. El a spus de ce: Domnule, dacă pun întrebări, șefa mea știe, că a văzut la mine în bibliotecă, în sufragerie, și știe.

Viorel Hrebenciuc: Corect, corect! Da, da, da.

Dumitru Iliescu: Și zice: Dacă mă apuc acum să întreb...

Viorel Hrebenciuc: El unde e acum, că am uitat.

Dumitru Iliescu: El este acum la sectorul de poliție judiciară și lucrează pe partea judiciară și pe partea de DNA.

Viorel Hrebenciuc: Mh!

...

Dumitru Iliescu: Şi a venit cu informaţia asta, ştia şi de Ponta şi de toţi. Ştia cine are dosare, ştia de cei special urmăriţi.

Viorel Hrebenciuc: Da

Dumitru Iliescu: Ştia de Băsescu, de 27 de milioane, că a stabilit un plan pentru anul ăsta şi mandatele pe care să le ia

Viorel Hrebenciuc: Da. Mandatele pe cât timp se dau?

Dumitru Iliescu: Mandatul se dă, în general pe şase luni de zile.

Viorel Hrebenciuc: Şase luni? Deci sunt încă pe mandat.

Dumitru Iliescu: Dacă este un mandat pe siguranţă naţională, înseamnă că mai sunt câteva săptămâni, dar se poate prelungi, naşule.

Viorel Hrebenciuc: Păi, la mine se prelungeşte în mod sigur.

Dumitru Iliescu: Pot să-l dea şi pe o lună, depinde cât au nevoie. Pot să-l dea şi pe trei luni, şi pe şase luni, şi pe un an, dar de regulă se dă pentru şase luni de zile.

Viorel Hrebenciuc: Da, da.

Dumitru Iliescu: Şi el mi-a spus: „Nu ştiu de ce, dar pe dosarul lui, pe partea superioară a dosarului era un tabel cu persoanele, s-a primit ordin de la judecător, la propunerea nu a SRI-ului, ci a DNA-ului, pentru mandate de interceptare” Au mai venit şi alte persoane pe mandat, dar lui i-a sărit în ochi numele dumneavoastră pe mandat. L-am rugat să se documenteze, i-am zis „Documentează-te, vezi şi tu dacă poţi să afli mai multe.”


Viorel Hrebenciuc: Nu, nu.

Dumitru Iliescu: Dar e riscant. E riscant! A luat dosarul, dar nu se poate, nu ştia ce să facă.

Viorel Hrebenciuc: Corect! Nu, să nu facă niciun pas din ăsta care să-l mişte acum, Doamne fereşte că-l am pe conştiinţă pe urmă.

Sursa: realitatea.net

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ