VALERIU ZGONEA: Am primit o nouă cerere de arestare preventivă pentru VIOREL HREBENCIUC

| 20 oct, 2014

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni că la biroul său a venit o nouă cerere de arestare preventivă pe numele deputatului PSD Viorel Hrebenciuc.

'În şedinţa de azi a Biroului permanent am avut pe ordinea de zi o nouă cerere de arestare preventivă a domnului deputat Viorel Hrebenciuc, un dosar care a venit cu câteva zeci de minute înainte de începerea şedinţei la mine la birou. A venit un nou dosar, eu am citit numai cererea făcută de către ministrul Justiţiei care este înaintată, dosarul are 10 file, se cere arestarea preventivă a domnului deputat în trafic de influenţă, nu ştiu mai multe. În trei zile, Comisia juridică este obligată să facă raportul, eu am trimis acest dosar către comisie, părţile implicate, inclusiv parlamentarii, cei care votează în Comisia juridică, pot să îl citească şi de aici încoace după ce vine raportul în maxim 5 zile sunt obligat să-l pun pe ordinea de zi a plenului', a spus Zgonea la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi: Valeriu Zgonea: Am discutat la telefon cu Hrebenciuc chestiuni personale


El a adăugat că a vorbit pe 15 sau pe 16 octombrie cu Viorel Hrebenciuc, care este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi că vorbeşte săptămânal atât cu el, cât şi cu Miron Mitrea.

'Mi se pare o chestiune normală, există prezumţia de nevinovăţie, din punctul meu de vedere nu se decade din funcţia de parlamentar până nu este decizia definitivă a unei curţi. Cei doi, Hrebenciuc şi Mitrea, sunt vicepreşedinţi, nu pot să fac decât să respect Regulamentul, îi convoc la şedinţe, SMS-urile pleacă către toţi membrii Biroului permanent, când se face convocarea plenului pleacă şi către deputatul Diniţă', a menţionat Zgonea. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că nu s-a mai discutat în ultima vreme de o lege a amnistiei şi graţierii pentru că este campanie electorală, iar cel care introduce pe ordinea de zi un proiect de lege este comitetul liderilor. 

Zgonea a arătat că Dan Şova şi Viorel Hrebenciuc nu au vorbit despre o nouă lege a graţierii în biroul său, pentru că la data la care se spune că cei doi au avut discuţia el nu era în birou.

Citeşte şi: CTP: Hrebenciuc, un taliban al corupţiei. Dacă îl trimiţi în deşert ar corupe şi cămilele

'La mine în birou poate să fie un vicepreşedinte care îmi ţine locul în momentul în care eu public în Monitorul Oficial că sunt plecat într-o vizită oficială în afara României, sau am un concediu medical, sau ce e stabilit prin lege. Altfel, la mine în birou niciun vicepreşedinte nu se poate întâlni cu alt coleg, fiecare vicepreşedinte are biroul său', a încheiat preşedintele Camerei Deputaţilor.


Senatorul PSD Dan Şova a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în dosarul în care este urmărit penal şi deputatul social-democrat Viorel Hrebenciuc.

Potrivit unui comunicat al DNA remis luni Agerpres, la data de 17 octombrie 2014, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, membru al Comitetului Executiv Naţional al PSD şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi-ar fi folosit influenţa faţă de Dan Şova în scopul de a-l determina să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ