Victor Ponta: Ne-am gândit să creştem deficitul bugetar pentru a stimula dezvoltarea ţării

| 20 oct, 2014

Victor Ponta a afirmat, luni seară, că politicile de austeritate sunt apreciate mai degrabă de către străinii care vin în România, şi nu neapărat de proprii cetăţeni.

"Deficitul bugetar, cel mai important lucru în ziua de astăzi în Europa, anul trecut a fost de 2,4%. Ne-am gândit să-l creştem puţin pentru a stimula dezvoltarea ţării. Pe de altă parte am avut aşa un ministru bun de Finanţe încât anul acesta, după primele 9 luni, avem 0,2 % deficit. Poate în felul acesta economiştii vor fi foarte bucuroşi, dar eu risc să pierd alegerile din acest motiv. George (Papandreou-n.r.) ştie foarte bine că austeritatea e apreciată mai ales de către străinii care vin la noi în ţară, nu neapărat de proprii cetăţeni', a spus Ponta într-un discurs rostit la dineul de Gală al Summitului organizat de publicaţia 'The Economist' .

'Acestea sunt cifrele. Oamenii nu pot fi însă neapărat fericiţi cu cifre ci mai mai bine reuşeşti lucrul acesta dacă le oferi o viziune asupra ţării', a mai spus prim ministrul.

Citeşte şi: Victor Ponta: În maxim cinci ani, România va ajunge să fie independentă energetic

Tag-uri: victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 oct, 2014
miha
INFORMATII
Ai ocazia da a-ti administra timpul liber in functie de dorinta ta de a face bani, Te putem ajuta!! Oferta extrem de serioasaMulti oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ