Ponta: Dacă la referendum pentru forma de guvernământ românii vor dori monarhie, vom schimba Constituţia

| 20 oct, 2014

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că, în cazul în care un referendum pe tema formei de guvernământ ar arăta că 51% dintre românii care vin la vot doresc instaurarea monarhiei, atunci va trebui modificată Constituţia.

'În măsura în care populaţia ţării va vota în majoritate pentru monarhie vom avea o nouă Constituţie, pentru că am păţit în 2012 ca majoritatea populaţiei să voteze pentru ceva, pentru demiterea preşedintelui, iar lucrul acesta să fie ignorat şi batjocorit. Dacă 51% din românii care vin la vot la referendum vor dori să aibă formă de guvernământ monarhie, vom avea o nouă Constituţie care va prevedea acest lucru', a afirmat Ponta, după ce a participat la deschiderea Summit-ului UE pentru Europa de Sud-Est 'Pe drumul spre stabilitate şi creştere', organizat de publicaţia 'The Economist'.

Premierul a precizat că, personal, optează pentru republică, însă e obligaţia viitorului preşedinte să consulte populaţia pe o temă de interes.

'Eu sunt de partea celor care cred că România trebuie să rămână o republică, însă a crescut foarte mult - am văzut sondajele de opinie - respectul pentru monarhie, în special în antiteză cu modul în care s-a comportat preşedintele ţării şi cred că atunci când în societate există un grad serios de acceptare pentru o temă atât de importantă, forma de guvernământ, cred că este obligaţia celui care va fi preşedinte, că voi fi eu cu siguranţă o voi face, de a apela la instrumentul constituţional al referendumului pentru ca oamenii să-şi poată exprima opinia', a spus Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 oct, 2014
miha
INFORMATII
Ai ocazia da a-ti administra timpul liber in functie de dorinta ta de a face bani, Te putem ajuta!! Oferta extrem de serioasaMulti oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ