Victor Ponta: Organizarea conferinţei The Economist la Bucureşti arată că suntem cei mai stabili din regiune

| 20 oct, 2014

Victor Ponta a declarat luni că organizarea la Bucureşti a conferinţei The Economist confirmă faptul că România e considerată cea mai stabilă şi mai predictibilă ţară din regiune.

"Organizarea la Bucureşti a conferinţei 'The Economist' confirmă nişte mesaje pe care eu le-am primit de mai mult timp, şi anume că într-o regiune extrem de complicată şi frământată, într-o regiune cu foarte multe provocări, Romania este considerată în acest moment cea mai stabilă şi predictibilă ţară, cu un potenţial foarte mare de dezvoltare. Rămâne doar ca noi, aici, acasă, să fim în stare să păstrăm această stabilitate, să păstrăm o anumită linie atât de reforme economice, reforme structurale, cât şi de stabilitate şi să fim pentru celelalte ţări din regiune - mă refer în primul rând la Moldova, Georgia, Ucraina, dar şi la Balcanii de Vest, Serbia şi celelalte ţări - un model de integrare europeană şi de dezvoltare economică pe care acestea să le urmeze', a precizat Ponta la Summit-ul UE pentru Europa de Sud-Est 'Pe drumul spre stabilitate şi creştere', organizat de publicaţia 'The Economist'.

Ponta a comentat şi afirmaţiile foştilor premieri italian şi grec - Enrico Letta şi George Papandreu - care au subliniat rolul important pe care ţara noastră îl poate juca în regiune.

"Este impresia pe care o au aproape toţi partenerii noştri europeni şi transatlantici, faptul că avem un potenţial pe care l-am pus în valoare în ultimii doi ani, dar pe care trebuie să-l punem mai departe în valoare, că avem nişte avantaje de stabilitate în primul rând faţă de alte ţări din regiune şi că ţine doar de noi acum să nu ratăm această oportunitate. Împărtăşesc în totalitate cele spuse şi de domnul prim-ministru Letta, şi de domnul prim-ministru Papandreu. Vin din ţări care au trecut prin crize importante. Ştiu foarte bine care este potenţialul regiunii. Şi acum trebuie doar noi să avem încredere că putem să jucăm rolul pe care alţii îl văd mult mai bine decât noi înşine', a adăugat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ