arko Bela: Nu trebuie să lăsăm ca această echipă Ponta să se chinuiască în continuare fără noi

| 01 mar, 2014

UDMR poate comite o greșeală și un păcat dacă nu își va formula clar condițiile intrării la guvernare, a declarat sâmbătă senatorul Marko Bela, fost președinte al Uniunii, care a adăugat însă că nu trebuie lăsată echipa Ponta "să se chinuiască" singură în continuare.

Putem comite o greșeală sau un păcat. Ar fi o greșeală să intrăm la guvernare fără condiții și ar fi un păcat să nu intrăm la guvernare în condiții corespunzătoare. Deci să gândim foarte bine, să formulăm condiții, posibilitatea noastră de a obține condiții. Programul de guvernare este executat de angajați, dar e vorba de lucruri importante, specifice, care țin de minoritatea, de comunitatea maghiară din România, care țin de cadrul general. (...) Dacă legitimează UDMR echipa Ponta sau nu, eu consider că noi nu trebuie să lăsăm ca această echipă Ponta să se chinuiască în continuare fără noi, ci noi trebuie să creăm o situație în care să nu fie o chinuială nici pentru noi, ungurii, nici pentru țara noastră, să creăm o situație care nu a sosit de doi ani", a susținut Marko Bela, în cadrul reuniunii Consiliului Reprezentanților Unionali de la Târgu Mureș.

El a spus că este de acord cu raportul politic al lui Kelemen Hunor, care a sintetizat foarte bine sarcinile UDMR și punctul de vedere al Uniunii, însă nu poate fi de acord cu vorbitorii de la tribuna CRU care au considerat că trebuie așteptat momentul potrivit pentru ca Uniunea să intre în Guvern.

"Au fost argumente împotrivă, să ne așteptăm la vremuri mai bune întotdeauna. (...) Ucraina este vecinul de nord al Ardealului, trebuie să privim problemele întregii regiuni. (...) Să ne așteptăm să sosească vremuri mai bune? Nu vor sosi fără noi, noi avem politicieni care pot împinge un Guvern în direcția reformelor. Pentru că noi avem forța a 1,3 milioane de cetățeni, nu este o minoritate, este o putere în această țară. Stoparea măsurilor antimaghiare în România — educație, folosirea limbii maghiare, autostrăzi, dacă putem ajunge la un consens în acest sens, atunci trebuie să intrăm la guvernare. Se spune că ar fi bine să fim la guvernare, dar nu cu Ponta. Să așteptăm până vin alții la guvernare? Nu există partid promaghiar în România. Există interese în politica din România", a susținut Marko.

El a adăugat că, în cazul formării unei echipe guvernamentale cu premierul Ponta, va trebui să existe sprijin reciproc. "Cooperare, muncă pentru o reformă generală și ne așteptăm ca trendul antimaghiar să se oprească în această țară, pentru reglementarea relațiilor româno-maghiare", a conchis Marko Bela.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ