ARON, despre cărţile scrise în penitenciare: E imposibil să scrii un volum în 48 ore şi nu orice e tipărit înseamnă o carte

| 06 ian, 19:31

Noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mircea Aron, a declarat, referitor la cărţile scrise în penitenciare, că este imposibil să scrii un volum în 48 ore, că nu orice lucrare este ştiinţifică şi nu orice este tipărit înseamnă o carte, transmite Agerpres.

El a adăugat că CSM a înaintat Ministerului Justiţiei propuneri pentru modificarea legii, pentru a fi estompat acest fenomen. 

"În comisia pe care am coordonat-o chiar eu, Comisia nr. 1 a CSM, am făcut deja propuneri concrete şi i-am şi spus doamnei ministru că propunerile se găsesc la minister. Din vreme ne-am gândit la chestiunea aceasta, adică asaltaţi cu acest val (...), am lucrat şi am spus că nu este în regulă ceea ce se întâmplă. Este imposibil să scrii un volum în 48 ore, cum am citit undeva ieri, că nu orice lucrare este ştiinţifică şi nu orice este tipărit înseamnă o carte. De aici trebuie plecat şi judecătorii cred că vor putea înţelege chestiunea asta, dacă nu oricum modificarea legislativă a plecat de la noi sau propunerea de modificare legislativă. Ştiţi foarte bine că noi putem avea iniţiative în domeniul acesta, pe care le înaintăm ministrului Justiţiei", a explicat Aron. 

Şeful CSM a spus că nu ştie de ce până acum ministerul nu a făcut nimic în acest sens. 

"Nu ştiu, poate nu a găsit oportun, poate s-a gândit că, deşi discutasem cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, chestiunea asta. (...) Asta era o promovare mai veche, e adevărat, celelalte, care se află în pachetul anexat la proiectul meu şi pe care îl găsiţi pe site-ul nostru, una sau câteva le-am trimis în 2014 iar celelalte le-am trimis în octombrie şi noiembrie 2015. (...) Eu ştiu că se lucrează şi acolo, chiar s-a lucrat în paralel", a precizat judecătorul. 

Mircea Aron crede că actualul ministru al Justiţiei se va preocupa de această problemă. 

"Mie greu să ştiu care este relaţia ministerului întotdeauna cu Parlamentul. Şi propuneri de-ale noastre, pe care le-am trimis (...) la MJ şi au fost transmise mai departe, era vorba de deciziile de neconstituţionalitate mai ales pe Codrul penal şi Codul de procedură penală, acelea au ajuns, au fost trimise imediat, dar ele stau tot aşa de multă vreme în Parlament. E greu să vă spun dacă eu am mijloace să controlez agenda Parlamentului, dar vom face discuţii, în sensul acesta ne vom angaja şi vom cere într-adevăr ca ceea ce trebuie modificat să fie modificat, pentru că, din punctul meu de vedere, noi tehnic am lucrat foarte bine pe ce am lucrat şi ce am trimis acolo şi nu cred că e nevoie de multe modificări în filosofia asta", a mai adăugat noul preşedinte CSM.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ