Atac fără precedent la adresa lui CRIN ANTONESCU: e acuzat de furt intelectual

| 08 mar, 12:00

Președintele unei Fundații susține că senatorii liberali Teodor Atanasiu și Crin Antonescu și-au însușit o inițiativă legislativă care-i aparține. Este vorba de declararea lui Avram Iancu erou și martir al României. În urmă cu două săptămâni, Camera Deputaților a votat inițiativa celor doi politicieni deși ea aparține lui Laurian Stănchescu, președintele Fundației ”Ideea Contemporană”.

O propunere legislativă prin care s-a urmărit declararea lui Avram Iancu „Erou al Națiunii Române” naște dispute aprinse. Laurian Stănchescu, președintele Fundaţiei Ideea Contemporană, susține că doi senatori liberali, respectiv Teodor Atanasiu și Crin Antonescu i-au substituit ideea. Pe 26 februarie 2015, PNL Alba anunța într-un comunicat că anul trecut, cei doi senatori au inițiat propunerea legislativă pentru conferirea titlului onorific de „Martir și Erou al Națiunii Române” lui Avram Iancu. Stănchescu susține că ideea i-a fost furată de cei doi politicienieni, acesta fiind inițiatorul acestei legi, împreună cu șase primari din localități din Țara Moților.

În septembrie 2013, el i-a trimis lui Atanasiu un memoriu prin care-i cerea să înceapă demersurile în Parlament pentru această reparație morală față de Avram Iancu. Totul a început cu un marș de 80 de kilometri, între nouă localități în memoria lui Iancu. „Eu am mers pe jos 80 de kilometri. Atanasiu nu a mers nici 50 de metri, nu a participat la marș și acum își arogă calitatea de inițiator. Acuz public Biroul de Presă al PNL Alba de mistificarea adevărului, de furt intelectual şi de inducerea în eroare, cu bună ştiinţă, a cetăţenilor români, aceleaşi acuzaţii fiind aduse şi senatorilor Teodor Atanasiu şi Crin Antonescu”, a declarat Stănchescu pentru „Evenimentul zilei”.

Citeşte şi: Antonescu, acuzaţii dure la adresa lui Băsescu: Este o ruşine! Nu ştiu cum poate dormi liniştit noaptea

Un an nu s-a întâmplat nimic, după care, în februarie anul trecut proiectul a fost pus pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și a fost votat de parlamentari un an mai târziu. Stănchescu amenință cu procese pe cei doi politicieni și cere ca PNL să revină cu un comunicat public care să restabilească adevărul, altfel el arată că se va adresa instanței și îi va da în judecată pe cei doi „inițiatori”. „Aştept consfinţirea adevărului printr-un comunicat public al Partidului Naţional Liberal, altfel voi fi nevoit să-mi apăr ideea şi proiectul în instanţă”, mai susține Stănchescu.

Senatorul Atanasiu nu a răspuns la telefon dar a transmis un mesaj SMS prin care, se întreabă, retoric:„oare doar unu sau doi români îl consideră pe Avram Iancu erou și martir al neamului? Ar fi trist”, a comentat, telegrafic, senatorul liberal acuzațiile lui Laurian Stănchescu.

Memoriul adresat lui Atanasiu a fost semnat în 2013 de Ioan Călin Andreș, primarul din Cîmpeni, Traian Pandor, primarul din Baia de Arieș, Marin Jurj, edilul din Arieșeni, Traian Gligor, primarul din Bistra, Nicolae Lazea, primarul din Vadu Moților, Ionel Bulgăr, primarul din Poșaga și Cristian Costea, edilul din comuna Scărișoara. Nicolae Lazea, primarul din Vadu Moților spune că nu mai contează a cui a fost inițiativa, atâta timp cât se realizează un proiect. „Dacă eram eu inițiatorul, probabil că mă enervam. Din câte îmi aduc aminte, inițitiva a fost a primaruluii din Câmpeni și eu am aderat la ea”, ne-a declarat Nicolae Lazea, edilul din Vadu Moților, Alba.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 mar, 21:34
Bolflo
LA CALCULATOR ACASA
Esti interesat de suplimentarea veniturilor tale si chiar obtinerea unor castiguri care sa te faca propriul tau stapan?
Esti dispus sa inveti despre cum se fac afaceri de succes?
Ai un calculator, acces la internet si 2-3 ore disponibile zilnic?
Poti avea rabdare cateva luni pana sa-ti vezi implinite unele visuri ale succesului tau in viata?
Nu e vorba de noroc, afaceri necurate, inselatorii sau alte treburi care sa-ti incarce constiinta si sa-ti puna in pericol libertatea, ci doar de seriozitate, vointa, si o leaca de rabdare.
Daca vrei sa te alaturi unei afaceri de succes trimite textul „Vreau detalii” la adresa de email:[email protected]
08 mar, 16:44
LUNGU IULIANA
job
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
08 mar, 12:57
Alexandru Valeriu Pantelimon
Ar fi fost o surpriza ca un istoric absolut mediocru si un politician de acelasi nivel - un exemplu clasic de forma fara fond sa initieze o asemenea lege . El si cei pe care i-a adus in primplanul politicii nici macar nu cunosc istoria partidului bratienilor ,care a sustinut si aplicat intarirea rolului statului in perioade de transformari social-economice (vezi actualul program PDL ,de fapt vechiul obicei de austerizare a maselor si spoliere mascat sub sigla PNL.)
09 mar, 11:15
Simedru
Esenta "politicii" lui Bratianu!
"Vreau Transilvania, dar fara transilvaneni"! Esuçenta politicii bratiene in Transilvania, comentata de Iuliu Maniu, 1938:
-“Care este bilanțul a 20 de ani al regimului din Ardeal și Banat? Se poate spune lămurit, un complet dezastru. Ardealul și Banatul au primit înfățișarea de ținuturi sub ocupație. Oamenii străini trimiși de la guvern nu mai sunt primari, ci custozi, numiți în averi inamice. Recrutarea acestor primari se face în București la o bursă a cafenelelor. Luăm exemplul Ținutului Timiș. Din acest ținut Statul încasează pe an aproximativ 5-6 miliarde. Știți cât îi rămân pentru nevoile lui administrative, economice, sanitare etc.? 200 milioane. De mulți ani sunt făcute toate șoselele internaționale maghiare și iugoslave în autostrăzi. Noi n-avem niciuna.”

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ