Anunţ de ULTIMĂ ORĂ de la PNL

| 09 mar, 15:19

Partidul Național Liberal va propune, până la sfârșitul lunii martie, un proiect legislativ pentru votul în diaspora, propunere de act normativ care va ține cont de solicitările românilor din afara granițelor, inclusiv de cea privind creșterea numărului de mandate de parlamentar pentru comunitățile de români din străinătate, afirmă copreședintele PNL Alina Gorghiu, luni, într-un comunicat transmis AGERPRES.

"Până la sfârșitul lunii martie, PNL va propune un proiect legislativ pentru votul în diaspora, ca rezultat al consultărilor pe care le avem cu societatea civilă — ONG-uri din țară și asociații ale românilor din străinătate. În ședința Biroului Politic Național al PNL, din 16 martie, vom prezenta acest proiect pe care îl vom promova în cel mai scurt timp în Comisia parlamentară pentru elaborarea Codului electoral", precizează copreședintele PNL.

Gorghiu susține că demersul parlamentar vizat de PNL reprezintă și o promisiune față de românii "tratați cu dispreț de PSD, la ultimele alegeri".

De asemenea, Alina Gorghiu menționează că "PNL nu are majoritatea în Comisia de Cod electoral, iar majoritatea PSD nu îi are pe agenda sa pe românii din străinătate".

"Îi anunț pe cei din PSD că nu vom face niciun pas înapoi în demersul nostru de a soluționa problema votului în diaspora. (...) PSD va plăti politic dacă va refuza să susțină proiectul legislativ pentru votul românilor din străinătate, chiar mai devreme de primele alegeri. PNL își propune elaborarea unei legi a votului prin corespondență cu adevărat utilă românilor din afara granițelor. Răspunsul prompt din partea diasporei la apelul nostru pentru consultări ne arată că există un interes real, pe de o parte pentru modul în care se desfășoară alegerile peste hotare, și pe de altă parte pentru reprezentarea corectă în Parlamentul României. Una dintre solicitările importante pe care le-am primit este aceea de a crește numărul parlamentarilor pentru diaspora. Cred că trebuie să mergem până la capăt când vorbim despre a reda românilor din străinătate drepturile și respectul care li se cuvin. Dezbaterile din Comisia de Cod electoral nu trebuie să ocolească această problemă", mai susține copreședintele PNL.

Citeşte şi: REACŢIE întârziată. ALINA GORGHIU: Premierul nu a fost gentleman

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ