Atacul lui Crin Antonescu la adresa premierului denotă clar cine este ”mai nimic”

| 05 apr, 2014

Pe gâtul elefantului social-democrat s-a cățărat o furnică. Ajunsă sus, cățărătoarea își face pieptul roată și privește satisfăcută în jos, la suratele ei care scandează la unison: Sugrumă-l! Sugrumă-l!

Cam în același fel se face de pomină, iar, liderul PNL cu ultimul discurs de la Buzău. Te-am făcut om, te-am pus premier, ți-am adus partidul la putere, îi aruncă Antonescu peste umăr fostului aliat, Victor Ponta. Sfidarea e vecină cu penibilul și neobrăzarea, căci vine chiar din partea căruia care a profitat de relația personală, de prietenie cu premierul Ponta, pentru a forța permanent limitele stabilite ale acordului care a stat la baza alianței semnată în 2011. Conform înțelegerii pe care Antonescu o cunoaște prea bine, căci a semnat-o, raportul de reprezentare în USL era de 2:1, pentru motivul lesne de înțeles că se uneau formațiuni de calibre și capacități diferite. Conform semnăturii furnicii liberale, lovită în prezent de amnezie sau nesimțire, PNL nu-i revenea niciun vicepremier, în USL fiind conform algoritmului amintit o singură poziție de vicepremier, care ar fi trebuit să-i revină lui Liviu Dragnea. Tradus în termeni concreți, social-democratul Liviu Dragnea era numărul trei în USL, imediat după cei doi co-președinți. Nici vorbă de algoritm la paritate. Așa cum a evoluat situația de-a lungul anilor 2012-2013, reprezentarea de ”unu la unu” a fost forțată fără niciun suport real sau principial, altul decât dorința lui Victor Ponta de a-i face pe plac agitatului său partener. Cum a mulțumit liderul PNL pentru acest favor s-a văzut pe ultima sută de metri a USL, pe cale de a fi sabotată și trădată de Antonescu și ai lui...

Pe modelul discursul băsescian, care la un an de la mazilirea rușinoasă din 2012 deja considera că lucrurile ”s-au schimbat” și românii ”au uitat” ce a fost și Antonescu își rescrie istoria, orwellian, în retrospectivă. Nu ei s-au aliat cu un partid mare, o biată bărcuță ce a profitat în siajul crucișătorului electoral social-democrat. Nu, PNL din care Antonescu a scos și ultima suflare, și-a încordat mușchii și l-a pus pe Victor Ponta premier și PSD-ul majoritar în Parlament. Pesemne că, în povestea lui Crin, acesta este și momentul în care PNL a obosit, căci tabloul actual așa-l surprinde, epuizat la margine de drum, cu procentele căzute în vine, fără suflu și fără speranță. Cât despre Victor Ponta, cel hain, probabil că l-a lăsat fără vlagă pe bietul Antonescu, din moment ce procentele de popularitate ale social-democratului sunt sus, în timp ce ale liberalului atârnă ca niște șosete rămase fără elastic, în plină cursă electorală. Un astfel de atac jenant este descalificant pentru cel care-l lansează și o ofensează inteligența electoratului momit la vot cu astfel de trăznăi. Povestea descrie, de fapt, o profundă lipsă de verticalitate din partea președintelui PNL. Înainte ca PNL să-l ”facă” pe Victor Ponta premier – cum afirmă Antonescu – liberalii ar trebui să își amintească cum au ajuns la actualul număr de parlamentari sau presedinți de Consilii Județene.

Tag-uri: antonescu, PNL, Ponta, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 apr, 2014
pensionarul
bravo
Nu am crezut nici o data ca un politician cu pregatire de dascal poate barfi si minti atat.Ma intrb cand a fost la catedra ce le spunea elevilor? Cum ii forma pentru viata ? ii educa in spiritul barfelilor si al minciuni, mi rusine de astfel de persoane ce au provenit din cea mai umilita si daruita patura sociala -dascalia.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ