Atenţie la suplimentele alimentare! Efectele lăudate sunt nedemonstrate ştiinţific

| 24 feb, 2014

Consumul de suplimente pe bază de guarana şi ceai verde, precum şi cel de capsule pe bază de extracte de fasole, ulei de măsline şi rozmarin ajută la scăderea în greutate, consumul de suplimente pe bază de licopen, vitamina E, luteină și seleniu contribuie la bronzare - sunt doar câteva exemple de efecte nedemonstrate ştiinţific ale substanţelor enumerate mai sus.

Economica.net vă prezintă lista actualizată de către Comisia Europeană a efectelor fără acoperire ştiinţifică, pe care producătorii de suplimente din Uniunea Europeană nu au voie să le invoce nici pe eticheta produselor, nici în orice alte strategii de vânzare a suplimentelor lor, din 10 septembrie 2014.

CE a adoptat pe 19 februarie 2014 un Regulament prin care actualizează lista efectelor fără acoperire ştiinţifică cu care producătorii au vrut să-şi promoveze suplimentele.

Este vorba de Regulamentul nr. 155/2014 de refuzare a autorizării anumitor mențiuni de sănătate înscrise pe produsele alimentare, altele decât cele care se referă la reducerea riscului de îmbolnăvire și la dezvoltarea și sănătatea copiilor. Precizăm că Regulamentul este obligatoriu, se aplică direct în toate statele membre şi intră în vigoare pe 10 martie 2014.

Lista efectelor nevalidate ştiinţific, pe care producătorii de suplimente nu le pot asocia cu administrarea produselor lor

Suplimentele bazate pe combinații de extracte de Paullinia cupana Kunth (guarana) și Camellia sinensis (L.) Kuntze (ceai verde) ajută la arderea grăsimilor. Fals!

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a concluzionat că nu a fost stabilită o relație cauză-efect între consumul unei combinații de extracte de Paullinia cupana Kunth (guarana) și Camellia sinensis (L.) Kuntze (ceai verde) și efectul de scădere în greutate.

Producătorul de suplimente Nutrilinks Sàrl a solicitat CE autorizaţie să atribuie suplimentelor sale acest efect. Nu a primit-o.

Citeşte mai mult pe Economica.net

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ