ATENTIE! Trimiterea SMS-urilor pe întuneric ar putea duce la orbire. Iată ce a păţit un tânăr

| 02 iun, 2014

Un chinez de 26 de ani fost diagnosticat cu desprindere de retina, afectiune ce poate duce la orbire, daca nu este diagnosticata din timp.

Tanarul ar fi folosit o perioada indelungata WeChat, o aplicatie de mesagerie instant, in special in timpul noptii. Odata depistata problema, doctorii l-au bagat de urgenta in operatie, pentru ca altfel tanarul ar fi riscat sa ramana orb, noteaza Daily Mail.

Retina este sensibila la lumina si trimite informatii creierului prin intermediul nervului optic. Desprinderea ei, care se manifesta prin aparitia unor scurte fascicule luminoase, apare de obicei inre 50 si 70 de ani. Oamenii de stiinta atrag insa atentia ca este vorba de o afectiune tot mai des intalnita si in cazul tinerilor, iar de vina ar fi smartphone-urile.

Yu Bin, expert in oftalmologie, a declarat pentru Want China Times ca acesta este un caz extrem, dar a adaugat ca este totusi foarte posibil ca oamenii sa aiba desprinderi de retina, ca rezultat al folosirii excesive a telefoanelor.

Expertii spun ca privirea fixa a ecranelor tabletelor si smartphone-urilor pune o presiune inutila pe ochi, iar anul trecut un chirurg oftalmologic a declarat ca problemele tot mai dese de vedere aparute la tineri sunt cauzate de folosirea smartphone-urilor.

De altfel, din 1997 (anul lansarii smartphone-urilor), numarul celor diagnosticati cu miopie a crescut cu 35%, in timp ce in urmatorii zece ani ar putea creste cu 50%, avertizeaza David Allamby, fondatorul Clinicii Focus, citat de Daily Mail.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ