Atletico Madrid s-a calificat în finala Ligii Campionilor. A bătut-o pe Chelsea

| 30 apr, 2014

Atletico Madrid s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, graţie victoriei cu scorul de 3-1 (1-1) reuşite miercuri seara, la Londra, în faţa formaţiei engleze Chelsea, în manşa secundă a semifinalelor.

''Los Colchoneros'' s-au impus pe ''Stamford Bridge'' prin golurile marcate de Adrián López (44), Diego Costa (60 - penalty) şi Arda Turan (72), după ce londonezii deschiseseră scorul prin Fernando Torres (36), atacant format de Atletico. În tur scorul a fost ''alb'', 0-0.

Madrilenii au început periculos meciul cu echipa lui Mourinho, iar Koke a trimis mingea în bara transversală în chiar minutul 4. Chelsea a preluat apoi controlul jocului şi Willian (15) a trimis peste poartă din lovitură liberă. David Luiz (23) a fost periculos pentru ''Blues'', dar mingea trimisă din foarfecă s-a dus alături de poarta lui Thibaut Courtois, portar ce aparţine lui Chelsea. Chelsea a reuşit să deschidă scorul prin Torres, în min. 36, care a marcat din careu, după o minge scoasă din colţul terenului de Willian şi prelungită de Azpilicueta.

Cele două echipe au intrat la egalitate la cabine, pentru că Adrián López (44) a egalat, după o minge centrată de Juanfran.

Atletico a început în forţă repriza secundă şi a controlat meciul, punând în pericol poarta ''veteranului'' Schwarzer în mai multe rânduri. Arda Turan (47) l-a pus la încercare pe Mark Schwarzer, care a fost testat apoi şi de Tiago (52). Courtois a avut şi el de lucru, la poarta cealaltă, la mingea expediată cu capul de Terry (53).

Intrat de puţine secunde, atacantul camerunez Eto'o l-a atacat imprudent în careu pe Diego Costa, iar oaspeţii au primit penalty, transformat de jucătorul de origine braziliană (60).

Chelsea nu a reuşit să mai revină, chiar dacă Ramires a mai avut o situaţie periculoasă (65). În plus, Atletico a parafat succesul cu un nou gol, reuşit de turcul Arda Turan (72), după ce mingea i-a revenit din bară.

Courtois a salvat un gol în prelungirile partidei (90+4), la o incursiune a lui Hazard, iar apoi Terry a reluat peste transversală.

Atletico a obţinut o victorie şi o calificare meritată în finală, după un parcurs în care nu a cunoscut înfrângerea. În urmă cu doi ani, Atletico a învingea pe Chelsea cu scorul de 4-1 în Supercupa Europei.

Finala Champions League, programată pe 24 mai, la Lisabona, va opune în premieră două echipe din acelaşi oraş, pe Real Madrid, care a făcut instrucţie cu Bayern Munchen (1-0 în Spania, 4-0 la Munchen), şi pe Atletico Madrid, liderul din Primera Division.

 

 

Chelsea Londra (Anglia) - Atletico Madrid (Spania) 1-3 (1-1)

 

Au marcat: Fernando Torres (36), respectiv Adrián López (44), Diego Costa (60 - penalty), Arda Turan (72).

 

Londra, stadion ''Stamford Bridge''

 

Liga Campionilor - semifinale (manşa a doua)

 

În tur: 0-0

 

Au evoluat echipele:

Chelsea: 23. Mark Schwarzer - 2. Branislav Ivanovic, 24. Gary Cahill, 26. John Terry (căpitan), 3. Ashley Cole (29. Samuel Eto'o, 54) - 7. Ramires, 4. David Luiz - 28. Cesar Azpilicueta, 17. Eden Hazard, 22. Willian (14. Andre Schuerrle, 77) - 9. Fernando Torres (19. Demba Ba, 67). Antrenor: Jose Mourinho.

 

Atletico Madrid: 13. Thibaut Courtois - 20. Juanfran, 23. Miranda, 2. Diego Godin, 3. Filipe Luis - 6. Koke, 5. Tiago (căpitan), 4. Mario Suarez, 10. Arda Turan (11. Cristian Rodriguez, 83) - 19. Diego Costa (24. Jose Ernesto Sosa, 76), 7. Adrian Lopez (8. Raul Garcia, 66). Antrenor: Diego Pablo Simeone.

 

Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia)

 

Cartonaşe galbene: Cahill (31), Diego Costa (60), Adrián López (65).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ