Au furat toţi banii din bancomat cu un stick de memorie în numai 3 minute. Ce conţinea dispozitivul

| 31 dec, 2013

Modul de operare a fost prezentat la Chaos Computing Congress, un congres de tehnologie care a avut loc la Hamburg, Germania.

Celebra "pisica" pusa la bancomat pentru a retine cardul celui care incearca sa scoata bani si camerele bine ascunse care filmeaza codul PIN al cardului sunt istorie. O noua "tehnologie" face ca banii sa fie scosi din ATM, singurul pagubit fiind, de aceasta data, doar banca.

In luna iulie a acestui an, mai multe ATM-uri au fost vandalizate pentru a fi golite de bani, metoda fiind necunoscuta la acea vreme. Dupa ce mai multe banci au crescut securitatea bancomatelor s-a putut elucida misterul: hotii forteaza fanta pentru card, incercand sa introduca un stick de memorie pe care se afla un virus care face ATM-ul sa fie "darnic", golindu-se de bani.

Operatiunea trebuie sa dureze mai putin de trei minute, hotul fiind nevoit sa introduca rapid un cod de 12 cifre, cod pe care il obtine dupa virusarea ATM-ului, si sa aleaga sume potrivit de mari pentru a nu sta foarte mult pentru eliberarea acestora. Cercetatorii sustin ca noua "tehnologie" i-a pus pe ganduri, marirea securitatii bancomatelor fiind acum prioritatea zero, o misiune deloc usoara.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 ian, 2014
Iosif
Furt de Articol
Asa cum voi ati furat acest articol de pe alt site nu?
http://www.yoda.ro/stiinta/au-furat-toti-banii-din-bancomat-cu-un-stick-de-memorie-in-numai-3-minute-ce-continea-dispozitivul.html
31 dec, 2013
Zăzauțbuleac Mărioară
Re
Cum poti să forțezi fanta unui bancomat ca să introduci un stick de memorie?În ce port USB introduci stick-ul cu pricina?
Chiar ne credeți retardați de-a dreptul ?A propos, daca iți forțez elasticul de la tanga te pot virusa cu un stick?
31 dec, 2013
goe
redactorii astia pot orice... ce stiii tu?
31 dec, 2013
lola
Depinde cum te cheama si depinde de stick. Daca-ti zice marioara, n-ai nici o sansa la tanga mei. Daca-l chemi pe fratetu si daca are stick k lumea, mai vedem.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ