Ce aplicație INCREDIBILĂ a dezvoltat o echipă de studenți din Cluj

| 18 iun, 2014

Şase studenţi de la Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universităţii Babeş Bolyai Cluj-Napoca au găsit o modalitate de a evita frauda la ATM-uri, dezvoltând o aplicaţie IT care le permite utilizatorilor de carduri să-şi introducă PIN-ul fără a-şi folosi mâinile, doar privirea, scrie Mediafax.

Aplicaţia a fost dezvoltată în 18 ore, în cadrul unui concurs tip hackathon, un maraton de programare, găzduit de evenimentul tehnologic Techsylvania.

Aplicaţia, potrivit studenţilor, preia coordonatele la care se uită o persoană pe un ecran de la un dispozitiv de urmărire a privirii şi, în funcţie de imaginea pe care o vede, calculează pe ce numere vrea să apese. Mai exact, în cazul unui ATM, utilizatorul cardului fixează cifrele codului PIN cu privirea şi primeşte acceptul în sistem. Înregistrarea codului PIN şi mesajul de deblocare durează şase secunde. Dispozitivul de urmărire a privirii folosit de studenţi se numeşte Eye Tribe Tracker şi costă 99 de dolari, având forma unui paralelipiped de 20 centimetri lungime şi 1,9 centimetri grosime, cu o greutate de 70 de grame. Studenţii spun că aplicaţia poate fi extinsă şi la securizarea locuinţelor.

“Urmărirea privirii este un proces care foloseşte senzori pentru a localiza caracteristici ale ochiului şi a estima unde anume se uită fix o persoană, aşa numitul punct al privirii. Tehnologia se bazează pe iluminarea cu infraroşu şi foloseşte modele matematice avansate pentru a determina punctul privirii”, explică pentru Mediafax una dintre studentele din echipă, Anca Davidel. “Băncile ar trebui să investească în aceste dispozitive care să fie instalate pe bancomate. Nu este o investiţie majoră. Noi avem planuri mari cu această aplicaţie, am primit oferte din Germania şi Franţa pentru a ne prezenta ideea şi pentru a o putea integra în diverse sisteme bancare. Aşteptăm semnalele pe care le vom primi de la bănci, din ţară sau din străinătate”.

 

 

Sursă: totb.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ