AUR: După ce a dublat preţurile, coaliţia toxică PNL-PSD-UDMR pune românilor dobândă la dobândă

| 24 mai, 19:52

 

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) critică deciziile politice care au dus la inflaţie şi dublarea preţurilor, fără indexarea aferentă a veniturilor categoriilor defavorizate: cei cu salarii şi pensii mici.

 

 

„După ce au dublat preţurile, dar au ţinut pensiile şi salariile mici, au menţinut pensiile speciale şi subvenţiile pentru partidele politice, guvernul vine acum cu o măsură inechitabilă: dă o singură dată 700 de lei unui pensionar, deşi ar fi trebuit să acorde acest sprijin în fiecare lună. Apoi, amânarea ratelor la bănci înseamnă că românii vor plăti dobândă la dobândă, iar restul de plată, în loc să scadă, va creşte. Soluţia ar fi fost ca din TVA-ul suplimentar încasat din creşterea de preţuri să fie subvenţionate parţial dobânzile până când ROBOR ar fi scăzut la nivelul de dinainte de criza financiară. Cât despre blocarea angajărilor la stat de la 1 iulie, e praf în ochi. Chiar şi în aceste zile au loc angajări masive, semn că toate pilele politicienilor trebuie întâi introduse în sistem”, a declarat preşedintele AUR George Simion, potrivit unui comunicat de presă al partidului.
„Creşterea galopantă a preţurilor are drept cauză liberalizarea greşită a pieţei de energie, însă PNL, PSD şi UDMR, principalele vinovate pentru scăderea dramatică a puterii de cumpărare a românilor, refuză să meargă la cauză şi să reglementeze piaţa de profil. În schimb, aruncă nişte firimituri în bătaie de joc şi ca supapă pentru a reduce nivelul de tensiune socială”, a spus şi liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu.
„Noi am atras atenţia că aici se va ajunge, iar la toamnă ne aşteptăm la proteste masive din partea populaţiei şi la declanşarea alegerilor anticipate. Românii vor ieşi în stradă şi îi vor alunga pe cei care i-au sărăcit cumplit”, a completat Târziu.

 

Tag-uri: aur, salarii
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ