Avem lotul pentru Grecia - ce ne spune

| 11 noi, 2013

România – Grecia este confruntarea unei generaţii. Ţara noastră nu a mai fost prezentă la un campionat mondial de 15 ani, de la Campionatul Mondial din 1998, din Franţa. Acum, după o campanie de calificare dificilă, în care ne-am clasat în faţa Ungariei şi Turciei, urmează Grecia, un adversar incomod, cu multă experienţă şi cu un lot mult mai valoros ca al nostru.

Cu toate acestea, jucătorii României au crescut foarte mult în această campanie de calificare şi chiar au apărut unii lideri: Chiricheş, Maxim, Bourceanu, Marica.

Cum spunea şi selecţionerul Victor Piţurcă, Grecia are jucători experimentaţi şi o defensivă solidă. În campania de calificare a încasat numai 4 goluri şi 3 au fost în meciul pierdut în deplasare cu Bosnia. Totuşi, forţa echipei noastre este dată de omogenitatea lotului şi de dorinţa jucătorilor de a face performanţă. De asemenea, Chiricheş, Maxim, Marica, Torje sunt jucători care au confirmat în străinătate, joacă meci de meci la echipele lor de club şi au demonstrat că pot aduce plus valoare.

Un alt atu este selecţionerul Piţurcă. Acesta a calificat naţionala atât la Euro 2000, cât şi la Euro 2008. Evident, lotul Greciei este mult mai valoros şi mai experimentat. Să nu uităm că vom juca cu campioana europeană din 2004. Antrenorul grecilor Fernando Santos a declarat că după cele două manşe din play-offi echipa sa va fi cea calificată la Cupa Mondială din 2014.

„Suntem încrezători că putem duce Grecia la Cupa Mondială din Brazilia. Întotdeauna la echipa naţională jucătorii dau totul, cu siguranţă că la aceste două meciuri cu România îi vreau la 200 la sută. Românii au o echipă foarte bună, dar cred că după cele două manşe noi ne vom califica. Ne concentrăm în primul rând pe jocul nostru. Trebuie să arătăm suflet, dar şi minte limpede”. Cert este că Grecia porneşte favorită în confruntarea cu România, lucru recunoscut şi de Victor Piţurcă.

Însă acest lucru nu ar trebui să ne debusoleze, ci să ne aducă cu picioarele pe pământ. Trebuie să avem încredere în jucătorii echipei naţionale şi în şansa lor. Prima partida se va disputa la Pireu, în data de 15 noiembrie, şi va fi transmisă în direct de RomaniaTV, iar cea de-a doua este programată patru zile mai târziu pe Naţional Arena din Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ