Avocata Alinei Bica: Clienta mea este prăbuşită. Arestarea s-a făcut în scop grotesc

| 04 sep, 14:01

Laura Voicu, avocata Alinei Bica, a declarat vineri că fosta șefă a DIICOT este "prăbușită", reclamând faptul că arestarea ei s-a făcut în "scop grotesc", pentru a fi dusă în boxa acuzaților și a se crea imaginea "infractorului de serviciu" în România, relatează Agerpres.

"Sunt în stare de șoc și acum. Știu că am fost blamată pentru toate comentariile pe care le-am făcut. Au fost prost interpretate. Este arestată în baza unui denunț și atât. (...) Această arestare, în opinia mea și a doamnei Bica, s-a făcut în scop grotesc, de a fi adusă în boxă acum în septembrie, când au început termenele de judecată în dosarele Bica 1 și Bica 2. Probabil așa se simte lumea bine, să o vadă pe doamna Bica acolo în boxă și toți ceilalți liberi. Adică trebuie creată imaginea infractorului din România și s-au găsit ca doamna Bica să fie infractorul de serviciu", a afirmat Laura Voicu, după ce s-a prezentat la DNA.

Citeşte şi: Alina Bica o cheamă pe Elena Udrea în instanţă. Cum a reacţionat fosta preşedintă PMP

Întrebată cum se simte Alina Bica în arest, Laura Voicu a spus că vorbește cu ea zilnic, reafimând că estr ''inacceptabil ce se întâmplă'': "Vorbesc cu dânsa în fiecare zi, o vizitez în fiecare zi. Este prăbușită, pur și simplu. Nimeni nu înțelege ce se întâmplă. Este inacceptabil ce se întâmplă".

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica și fostul șef al ANAF Șerban Pop au fost arestați preventiv miercuri, pentru 30 de zile, în urma unei decizii a magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citeşte şi: Noi informații din dosarul în care au fost reținuți Șerban Pop și Alina Bica: Mită de 1,5 milioane de euro

Cei doi au fost reținuți marți de procurorii DNA, Alina Bica fiind acuzată de luare de mită și participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu, iar Șerban Pop de complicitate la dare de mită.

Potrivit DNA, în cursul anului 2014, Șerban Pop a primit de la omul de afaceri Horia Simu suma totală de aproximativ 230.000 euro (constând în două contracte de asistență juridică încheiate cu firmele acestuia din urmă și suma de 150.000 euro cash), pentru a interveni la nivelul conducerii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), în scopul soluționării unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri, într-o manieră favorabilă acestuia din urmă.

Din acești bani, 17.500 de euro ar fi ajuns la Alina Bica.

Citeşte şi: Elena Udrea, despre arestarea Alinei Bica: M-a surprins! Am crezut că lucrurile s-au mai liniştit

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ