Avocatul Chiciu, despre plasarea Elenei Udrea în arest la domiciliu: Este doar un pas într-un război foarte lung

| 07 mai, 21:18

Alexandru Chiciu, avocatul Elenei udrea, a declarat joi, într-o intervenție telefonică la B1 TV că decizia instenței de a înlocui arestul preventiv cu arestul la domiciliu în cazul Elenei udrea este doar un pas dintr-un război foarte lung.

”Lucrurile nu sunt finalizate în acest dosar. Există doar o înlocuire de măsură preventivă cu alta. Eu am încercat să transmit tot timpul un mesaj ponderat în ce privește poziția apărării. Este doar un pas într-un război foarte lung. Nu mă voi bucure înainte de termen. Ne așteaptă un fond în care va trebui să analizăm toate probele pe care procurorii le-au strâns până în acest moment”, a declarat avocatul Elenei Udrea. 

Alexandru Chiciu a precizat că la termenul care a avut loc marți, a fost pentru prima dată când avocaților li s-a permis să analizeze elementele pe care procurorii le-au instrumentat până acum. 

”Doamna Udrea a punctat un lucru foarte important ținând de atitudinea unui complet de judectă în procedură de cameră preliminară. Este pentru prima dată când tuturor avocaților li s-a dat posibilitatea să analizeze elementele pe care procurorii le-au instrumentat până în acest moment. (...)Din acest moment, jucăm pe baza probelor finalizate, deduse judecății de către procurori. A fost primul complet care s-a aplecat asupra acestor probe ale procurorilor și a dispus altă măsură preventivă decât până acum. (...) Completul a avut nevoie de timp pentru a procesa toate apărările pe care și noi, și ceilalți avocați le-au făcut pentru clienții lor”, a precizat Chiciu.

Întrebat cu ce schimbă măsura arestului la domiciliu modul în care se va judecat dosarul pe fond în continuare, avocatul fostului ministru a precizat că apărarea poate fi construită mult mai ușor în aceste condiții. 

”De foarte multe ori, în momentul în care se dispun măsuri preventive există o tendință generală a societății de a considera că o persoană este vinovată. Defilarea aceasta cu cătușe și imposibilitatea legală a avocaților sau a părților de a comunica pe fond transmite în societate ideea că o persoană este vinovată.  Am spus de foarte multe ori că foarte multe dintre elementele de probațiune ne sunt în favoare, dar valul de imagine negativă cu care am pornit ne-a acoperit la un anumit moment comunicarea. Este mult mai ușor de a ne construi o apărare în arest la domiciliu decât la penitenciar. Este o situație de normalitate, nu este o chestiune spectaculoasă”, a mai spus Alexandru Chiciu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ