Avocatul Poporului va fi numit pe viață - propunere de revizuire a Constituției

| 04 feb, 2014

Avocatul Poporului va fi numit pe viață, potrivit proiectului de modificare a Constituției aflat în dezbatere la comisia special înființată la Parlament.

Avocatul Poporului nu mai poate fi revocat din funcţie, a deci marți comisia pentru revizuirea Constituţiei, informează Agerpres.

Potrivit unor amendamente votate de membrii comisiei, Avocatul Poporului nu mai poate fi revocat din funcţie de Parlament, iar mandatul său poate înceta doar în caz de deces, de incompatibilitate sau de demisie.

Potrivit unui alt amendament adoptat de comisie, „Avocatul Poporului este instituţia autonomă care are drept scop apărarea şi promovarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raport cu instituţiile publice”.

Un alt amendament adoptat la capitolul Dreptul persoanei vătămate de o autoritate publice prevede că: „statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Răspunderea statului este stabilită în condiţiile legii şi nu înlătură răspunderea magistraţilor care şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă. Statul exercită dreptul de regres, în condiţiile legii”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ