Comisia de revizuire elimină definirea puterilor în stat din care era omis preşedintele

| 03 feb, 2014

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, luni, propunerea de eliminare din proiectul de modificare a legii fundamentale a articolului care definea puterile în stat prin refererire la Guvern, Parlament, ICCJ şi instanţele judecătoreşti, fără vreo referire la preşedintele României.

"Statul se organizează potrivit principiilor separaţiei, echilibrului şi cooperării loiale a puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale. Puterea legislativă este reprezentată de Parlament, puterea executivă este reprezentată de Guvern şi de celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, iar puterea judecătorească este reprezentată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de celelalte instanţe judecătoreşti", este textul pentru eliminarea căruia au fost de acord membrii Comisiei de revizuire, prevăzut pentru articolul 1 alineatul 4.

Astfel, alineatul ar urma să fie menţinut în forma actuală: "Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ