Antonescu: Modificarea Constituţiei şi abrogarea articolului 276 din Codul penal, priorităţi imediate ale USL

| 03 feb, 2014

Modificarea Constituţiei şi abrogarea articolului 276 din Codul penal sunt priorităţi imediate ale USL în Parlament, a declarat duminică preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"Luni, începând cu ora 11.00, Comisia pentru revizuirea Constituţiei se va reuni şi dorim ca, într-un timp cât mai scurt, până miercuri, am spera noi, să trecem în revistă tot corpul revizuirii, ţinând cont de toate observaţiile, recomandările care, între timp, s-au făcut, de la Comisia de la Veneţia, Consiliul Legislativ, din discuţia publică, de la toate celelalte instituţii sau grupuri interesate de această discuţie", a spus Antonescu, conform Agerpres.

El a ţinut să respingă acuzaţiile potrivit cărora dezbaterea privind modificarea Constituţiei nu a fost transparentă, iar modificarea Legii fundamentale ar pune în pericol democraţia, afirmând că toate şedinţele comisiei au fost publice şi că nu există nicio observaţie de la Comisia de la Veneţia în acest sens.

Antonescu a arătat că până la sfârşitul săptămânii viitoare speră ca forul pe care îl conduce să trimită Guvernului proiectul de lege privind modificarea Constituţiei, urmând ca Executivul să-l transmită Comisiei de la Veneţia.

"Al doilea subiect care este urgent şi care va fi abordat mâine şi care sper să fie rezolvat cât mai repede este articolul 276 din Codul penal', a spus liderul PNL, menţionând că acest articol aduce o 'inacceptabilă' îngrădire libertăţii presei.

El a arătat că, în acest sens, USL va sprijini un proiect de lege deja existent, al unor parlamentari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ