Antonescu, lovit în Fenechiu și Chiuariu

| 02 feb, 2014

Reuniunea Delegației Permanente și a Biroului Permanent al PNL, care era programată pentru 1-2 februarie 2014, la Sinaia, a fost amânată pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile.

În cadrul reuniunii PNL urma să se aibă loc o evaluare a miniștrilor liberali în contextul evenimentelor neplăcute întâmplate recent în cadrul partidului și o elaborarea a strategiei de campanie pentru europarlamentare.

În realitate, Delegația permanentă a PNL se anunța a fi una furtunoasă, în care liderul PNL urma să ia măsuri drastice. Crin Antonescu avea ca obiectiv o remaniere masivă în PNL, urmând ca o serie de miniștri să fie retrași din cauza activității șterse de la ministere, dar și din cauza problemelor de imagine create în jurul accidentului aviatic din Munții Apuseni.

Însă „noaptea cuțitelor lungi“ ce urma să aibă loc în Partidul Național Liberal a fost amânată din cauza deciziilor luate de instanța de justiție. Condamnarea lui Relu Fenechiu la 5 ani cu executare, dar și a lui Tudor Chiuariu la 3 ani și 6 luni cu suspendare au dat peste cap planurile liderului PNL.

În ciuda dorinței lui Crin Antonescu de a întări echipa guvernamentală prin pregătirea unei remanieri ample, liderul liberalilor se confruntă la rândul său cu o mare problemă. Relu Fenechiu, datorită condamnării, a fost nevoit să-și dea demisia din toate funcțiile deținute în cadrul partidului. Tudor Chiuariu a procedat la fel, demisionând din funcția de președinte al Comisiei Juridice a Senatului.

Astfel, fostul Ministru al Transporturilor și fostul Ministru al Justiției, doi piloni importanți ai lui Crin Antonescu, au părăsit viața activă din partid, lăsându-l pe Crin Antonescu fără susținere în interiorul formațiunii politice. Taberele ce îi susțineau pe cei doi foști miniștri nu mai au un lider, iar în acest context puterea lui Crin Antonescu scade – ceea ce ar putea însemna chiar o destabilizare a poziției acestuia în PNL.

Totodată, vicepremierul Daniel Chițoiu se află la un pas de remaniere. Circulă zvonul că Ministrul Finanțelor ar fi fost lucrat din interiorul PNL, că acuzațiile aduse soției ministrului Daniel Chițoiu nu sunt întâmplătoare, ci au legătură directă cu reglările de conturi din interiorul PNL. Laura Chițoiu este urmărită penal de către DNA pentru abuz în serviciu prin trucarea unui concurs pentru ocuparea unei funcții de director la CARPATICA ASIG S.A.

Iar pe lista remanierilor este și numele Ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu. Ministrul liberal ar fi avut câteva schimburi de replici cu conducerea partidului, ceea ce a dus la nemulțumiri în privința ei.

În contextul acestei grave destabilizări din cadrul Partidului Național Liberal, conducerea PNL pregătește cooptarea în echipa guvernamentală a primarului municipiului Sibiu, Klaus Iohannis. Nu este prima tentativă de a-l convinge pe Klaus Iohannis să se implice mai mult în politica liberală de la nivel național.

Se pare că surpriza și cheia dezamorsării situației ar fi „vicepremierul” Iohannis, iar în ciuda refuzului primarului de a deschide lista PNL pentru europarlamentare, conducerea insistă în negocierile cu acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ