Azerii de la Socar vor să cumpere combinatul chimic Oltchim şi rafinăria Arpechim

| 16 dec, 2013

Socar, compania petrolieră de stat din Azerbaidjan, este interesată de achiziţia Oltchim SPV, la pachet cu rafinăria Arpechim Piteşti, informează ECONOMICA.net.

Compania petrolieră Socar este interesată de achiziţia Oltchim SPV, compania curăţată de datorii dar cu activele fostului combinat chimic Oltchim, alături de rafinăria Arpechim Piteşti, a declarat Gheorghe Piperea, avocatul care administrează acum Oltchim Râmnicu Vâlcea, companie aflată în insolvenţă.

“A fost o delegaţie a companiei din Azerbaijan, însoţită de ambasador. Compania este interesată de Oltchim, dar şi de rafinări Arpechim” a declarat pentru ECONOMICA.NET Gheorghe Piperea. “Încă nu este nimic scris, dar a fost o vizită oficială, vor semna toate documentele, la fel ca şi investitorul din China” a mai spus Piperea.

Socar, compania petrolieră de stat din Azerbaifdjan, este prezentă pe piaţa din România, deţinând o reţea de benzinării în zona Moldovei, care se află în plină expansiune.

Administratorii judiciari ai Oltchim au semnat, la sfârşitul lunii noiembrie, o scrisoare de intenţie cu Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum, cele două companii din China fiind interesate să participe la privatizarea combinatului din Râmnicu-Vâlcea, aflat în insolvenţă.

Statul deţine, care deţine prin Ministerul Economiei 54,7% din acţiunile Oltchim, a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza combinatul chimic. Oltchim a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an. Vânzarea Oltchim este programată pentru luna februarie a anului viitor, iar ofertele angajante vor putea fi depusă până la 17 ianuarie.

Rafinăria Arpechim este deţinută de grupul OMV Petrom şi este închisă de mai bine de doi ani, pentru că nu a mai fost profitabilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ