Băncile din zona euro vor achita 8,12 miliarde de euro din împrumuturile acordate de BCE

| 24 mai, 2013

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat că băncile din zona euro vor achita săptămâna viitoare 8,123 miliarde de euro (10,48 miliarde de dolari) din împrumuturile pe trei ani acordate de BCE, după ce la ultima reuniune de politică monetară din 2 mai BCE a redus dobânda de referinţă în zona euro la nivelul record de 0,5%, transmite Reuters.

Tot atunci, preşedintele BCE, Mario Draghi a declarat că BCE este pregătită 'din punct de vedere tehnic' să reducă dobânda la depozite în teritoriul negativ. De asemenea, BCE a anunţat că va furniza nelimitat lichidităţi pentru băncile din zona euro, atât timp cât va fi necesar.

Banca Centrală Europeană a demarat în aprilie a doua operaţiune de refinanţare pe 36 de luni, acordând împrumuturi de 530 miliarde de euro unui număr de 800 de bănci din zona euro, pentru a stimula acordarea de credite companiilor şi a reduce costurile de creditare ale guvernelor. Anterior, la finele lunii decembrie 2011, BCE a acordat unui număr de 523 de bănci împrumuturi pe trei ani, în valoare de 489 miliarde de euro, la o dobândă de 1%.

5 instituţii financiare vor achita în 29 mai suma de 6,208 miliarde de euro, din prima operaţiune de refinanţare, iar 4 bănci vor achita 1,915 miliarde de euro din a doua, a anunţat vineri BCE.

Economiştii intervievaţi de Reuters estimau că băncile vor achita două miliarde de euro din cele două operaţiuni de refinanţare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ