Bănicioiu: În momentul de față, totul este asigurat pentru tratamentul pacienților

| 31 oct, 13:22

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat sâmbătă, la Spitalul Floreasca, că toate echipamentele și medicamentele destinate pacienților răniți în incendiul izbucnit, vineri noaptea, într-un club bucureștean, sunt asigurate iar medicii din spitalele Capitalei "acționează ca o echipă".

"Au fost și azi-noapte. Azi-noapte, de la 1,00 până la 7,00 dimineața, au fost 13 operații în patru săli diferite. La toate spitalele s-a asigurat tot ceea este nevoie. (...) În momentul de față, totul este asigurat pentru tratamentul pacienților, deci nu este vorba de a asigura ceva, acum, de ultim moment. Toate eforturile se fac, sunt concentrate, toată lumea acționează ca o echipă, ați văzut și colaborarea dintre spitale.", a precizat Bănicioiu.

Întrebat dacă a reușit să vorbească cu rudele celor internați, ministrul Sănătății a spus că a reușit acest lucru.

"Am vorbit și cu rudele, cam prin toate spitalele, încă de azi-noapte. Vă dați seama de starea de spirit și îngrijorarea foarte justificată. Am încercat să le explicăm care este situația, care sunt pașii procedurali, contăm pe înțelegerea lor și pe faptul că medicii fac tot ceea ce este posibil", a precizat ministrul.

El a adăugat că "pacienți în stare critică sunt în toate spitalele. "Și aici (la spitalul Floreasca n.red.) și la Spitalul Universitar și la Spitalul de arși sunt pacienți în stare foarte gravă", a precizat Bănicioiu.

Întrebat câți dintre cei 146 de pacienți internați sunt în stare critică, fără șanse de supraviețuire, Bănicioiu a spus că nu poate da această informație dar că pacienții "sunt atent monitorizați de echipele medicale", menționând că situația "evoluează, însă, de la oră la oră și va evolua de la zi la zi"." În această patologie, situația evoluează foarte repede", a subliniat ministrul Sănătății.

El a precizat că pacienții rezultați în urma evenimentului nu au pus deloc în pericol funcționarea de zi cu zi a spitalelor de urgență, toate urgențele fiind preluate ca și până acum.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ