Incendiu în Colectiv. Patronul de la Expirat: Am pus viaţa a mii de oameni în pericol. Nu mai pot să-mi asum vieţi

| 02 noi, 09:50

În urma tragediei din Clubul Colectiv, Andrei Şoşa, proprietarul clubului Expirat din Bucureşti, a postat pe Facebook un mesaj în care arată că 12 ani a pus viaţa a mii de oameni în pericol, weekend de weekend, şi că nu-şi va mai asuma vieţi, astfel că va închide clubul.

Andrei Şoşa arată că nimeni nu-şi asumă responsabilităţi, nu există conceptul de demisie de onoare şi descrie procesul îndelungat de obţinere a unei autorizaţii.

Redăm mai jos mesajul integral pe care Andrei Şoşa, patronul clubului Expirat, l-a postat pe Facebook, în urma incendiului de la Clubul Colectiv:

Îmi cer scuze şi îmi asum, Din 2003 am pus viaţa a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Şi câteodată şi în timpul săptămânii.

Poate să-mi cumpăr un G-Klasse, poate că mai mult de atât nu m-a dus capul să fac... Am terminat o facultate tehnică, aş fi putut fi un bun inginer pentru patrie... M-am eşuat în «meseria» asta de cârciumar. Mi-am asumat cunoaşterea în amănunt a tuturor legilor. Chiar dacă eu ar fi trebuit, după calificarea mea să văd câţi amperi sunt în tabloul de siguranţe şi dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am făcut suficient de bine. Am avut destule «avarii» electrice în ăştia 14 ani. Şi mult improvizaţii...

Cred că alături de Fire şi Club A suntem cei mai vechi care încă mai funcţionăm în Bucureşti. Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Ştiu că o să facă mulţi ani de puşcărie. Ar fi trebuit să mă ia şi pe mine. Chiar dacă, până la experienţa actuală, cred că am făcut aproape tot ce mă ducea capul.

În alt context am făcut un bilanţ al taxelor pe care le-am plătit la statul român doar în ultimii 5 ani - 2.700.000 de lei.
Ce p… mea a făcut statul cu banii aştia? Banii aştia sunt banii plăţiti de fiecare care a băut o bere prin Expirat... Am funcţionat pe «propria răspundere» de 14 ani... Ne-a «tras cineva de urechi» în anii ăştia?

Ştiu şi văd că funcţionarii statului stau pe salarii de 2 lei şi ar trebui şă-şi asume multe. Ştiţi care e paradoxul - clădirea în care e Expiratul şi Energiea este construită în 1913 ca o investiţie privată de un doctor - Leonte Anastasievici. Este numele străzii pe care am parcat maşina la al 4-leal spital căutându-l pe Rugină (Adrian Rugină, decedat în incendiu din Colectiv, cunoscut în lumea muzicii rock – n.r.) - Spitalulul Municipal.

Vă daţi seama „câti bani făcea“ un medic acum 100 de ani? Ştiti cum se obţine autorizaţia de funcţionare de la primărie? Depui in ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai - CUI, contract de închiriere, contract de gunoi, de dezinsecţie, o taxă etc. Şi prin aprilie se elibereză autorizaţia. Credeţi-mă că un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate să analizeze şi să dea o autorizaţie pe baza actelor cerute. Treabă de 20 minute în 4 luni...

Nimeni nu îşi asumă responsabilităţi. Şi mă repet şi mă pun în capul listei. Vrem demisii şi aşa ar trebui să facă nişte oameni normali la cap. Încă nu conştientizâm conceptul de demisia de onoare. Nu implică asumarea vinovăţiei, ci asumarea unui sistem în care eşti şi care nu funcţionează cum trebuie, nu neapărat din vina ta. Dar în care, la un anumit dat, nu a funcţionat.

Eu îmi dau demisia. Expirat-ul din Bucureşti se închide. De astăzi nu mai pot să-mi asum vieţi. Sau poate pot. Om vedea.

P.S. A venit mult anunţatul control de la Ponta. 20 de uniforme de la Poliţia Locală. O singură domnişoară de la ISU. Luni dimineaţa, înainte să merg la Rugină o să trec sa văd dacă am greşit în «declaraţia pe propria răspundre». Eu zic că nu. Nu a murit/ sau nu a păţit nimeni nimic grav în aceşti ani. Din partea Poliţiei Locale, după toate actele cerute, am primit amendă 1.000 de lei că mai aveam terasa deschisă (afară erau 8-10 grade). Principilul românesc al oricărei autorităţi că trebuie să dăm oricum amendă.

P.S.2 În sectorul 4, primarul zice că nu ştie şi nu îşi poate asuma nicio vină. În sectorul 5, nu mai avem primar - cred că ştiţi...

P.S.3 Din păcate, statul este duşmanul «de clasă» al oricărui «mic/ mediu» comerciant. Ăla mare are lobby, noi suntem «mici/medii şpăgari» Pardon!!! Bre... Ar trebui să ne fie partener... dar asta e o altă discuţie

P.S. 999 Atâtea astea am vorbit atat de des cu Rugină pentru că am ştiut/văzut/criticat/dezbătut degeaba la un şpritţ... Şi“

Citeşte şi: Mărturie REVOLTĂTOARE a unei supravieţuitoare de la Colectiv: Lumea trebuie să ştie adevărul. Cei de la 112 NU ne-au crezut

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 noi, 16:10
LUCY
colectiv
patronul de la Expirat s-a umplut de bani pana acum de-aia inchide nu ca are vreo mustrare de constiiinta,iti dai seama ce de bani are din 2003 parca,atunci nu se prea faceau controale,cu anaf-ul ,cu pompierii.acu de frica a inchis si pt ca are bani de nu stie ce sa faca cu ei.
02 noi, 22:58
andrei
inchide pentru ca tocmai a renovat clubul expirat si other side si ghici ce? are tot tavanul din toata locatia acoperit cu traverse de lemn foarte vechi si foarte uscat, salvat chiar din locatia de deasupra. inchide pentru ca e mai rau ca la colectiv, e o locatie la subsol cu o capacitate totala de 300 de oameni cu o singura iesire deoarece a doua iesire a fost zidita o data cu noua renovare.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ