Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook în urma tragediei din Colectiv: Avem datoria să învăţăm o lecţie

| 02 noi, 08:28

Klaus Iohannis le solicită românilor, într-un mesaj video postat, duminică, pe pagina sa de Facebook, să fie solidari și să ceară autorităților să fie responsabile astfel încât tragedii ca cea de vineri seara să nu se mai întâmple. Totodată, preşedintele a vorbit despre incompetenţa anumitor autorităţi şi despre corupţia care poate să ucidă.

 

"În aceste momente avem datoria să învățăm o lecție, din păcate plătită cu atâtea vieți, cu atâta suferință. Nu mai avem voie să tolerăm incompetența unor autorități, ineficiența unor instituții, nu mai putem lăsa corupția să se întindă până ucide. Trebuie să ne asumăm fiecare rolul pe deplin de cetățeni activi și implicați, care știu să acționeze împreună pentru că le pasă de societatea și țara în care trăiesc, să fim solidari și să cerem autorităților să fie responsabile pentru ca asemenea tragedii să nu se mai întâmple niciodată. Zecile de tineri loviți crunt și familiile lor merită acest angajament al nostru", afirmă șeful statului în mesaj, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Ponta: Numărul deceselor în urma incendiului de la Colectiv, posibil să se dubleze

El subliniază că tragedia trebuie privită cu compasiune și responsabilitate.

"Doamnelor și domnilor, dragii mei compatrioți, mă adresez astăzi fiecăruia dintre dumneavoastră cu gândul că traversăm un moment de grea încercare. O tragedie cumplită a lovit sute de familii din România. Fie că ne îndreptăm gândurile spre cei care au pierit în incendiul devastator, fie că ne rugăm pentru sănătatea și supraviețuirea tinerilor care se luptă pentru viață în spitale, trebuie să privim această tragedie cu toată compasiunea, dar și cu toată responsabilitatea. Sunt momente când o națiune își dă măsura a coeziunii, solidarității și până la urmă, a tăriei sale. Astăzi putem să arătăm cu toții că ne pasă și că suntem uniți. Ne-au arătat-o deja sute de asistente, infirmiere și medici care au venit la spitalele lor fără să fie chemați sau obligați, miile de români care au donat sânge sau zecile de studenți și voluntari ce și-au oferit sprijinul oriunde era necesar", spune președintele Iohannis.

Citeşte şi: Incendiul din Club Colectiv. Încă o tânără a murit la spital. Numărul decedaților a ajuns la 30

Șeful statului le mulțumește cadrelor medicale, donatorilor, studenților și voluntarilor pentru inițiativă, implicare și omenie.

"Îi asigur pe toți de respectul meu și le transmit recunoștința multor concetățeni", a arătat el.

Sunt momente când o națiune își dă măsura coeziunii, a solidarității și, până la urmă, a tăriei sale. Astăzi putem să arătăm cu toții că ne pasă și că suntem uniți.

Posted by Klaus Iohannis on Sunday, 1 November 2015
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ