Un supravieţuitor al tragediei din Colectiv acuză autorităţile că ASCUND ADEVĂRUL: "O să vreau niște răspunsuri"

| 02 noi, 10:14

Alin Pandaru s-a întors, duminică seara, la clubul Colectiv, pentru prima oară după dezastrul de vineri. A mărturisit la Digi24 că nu i-a fost deloc ușor, dar a venit odată cu marșul de solidaritate care s-a organizat în memoria victimelor. Are cunoștințe și un prieten bun pe care i-a pierdut și el însuși s-a aflat în club în seara respectivă.

„Aș vrea să vă povestesc o întâmplare ciudată legată de prietenul meu Claudiu Petre, pe care l-am tot căutat în cursul zilei de ieri (sâmbătă – n.r.) și am mobilizat chiar și presa. O să vreau niște răspunsuri. După incendiu, pompierii l-au scos pe prietenul meu Claudiu din club, apoi eu împreună cu un prieten de-al meu l-am cărat până la o ambulanță, acolo i s-a acordat primul ajutor, s-au efectuat manevre de resuscitare, după care ambulanța a dispărut, iar noi am reușit ulterior să vorbim cu șoferul ambulanței, care ne-a spus că n-a mai avut ce să facă și că l-au lăsat ACOLO. Acolo unde? Adică acolo unde i-au lăsat pe toți cei care au decedat în seara respectivă. Nu, nu la IML (Institutul de Medicină Legală – n.r.). Aparent, s-au adunat toate trupurile într-un loc, până i-au adunat pe toți și abia pe urmă au urmat să-i trimită la IML. Am aflat vestea cu mare durere, am împărțit vești proaste toată noaptea către toți cei care mă întrebau pe internet ce s-a întâmplat, către toți cei care îl sunau pe telefonul lui, era la mine telefonul lui și trebuia să le dau vești proaste, ca Claudiu nu mai e. Iar ieri (sâmbătă) am fost la IML să-l găsim, să-i recuperăm trupul și am avut surpriza să nu-l găsim acolo! Ni s-a spus că nu este acolo. Am avut chiar două prietene care au intrat să identifice cele șase trupuri neidentificate la momentul respectiv și niciunul dintre acele trupuri nu era Claudiu.

Apoi a început vânătoarea prin toate spitalele. Oameni pe care nu-i cunoaștem au întrebat de el, au fost cu poza lui la spitale, prietenii au alergat de colo-colo, fără succes, din păcate. Unul dintre prietenii mei a vorbit chiar cu Raed Arafat, care ne-a spus că încearcă să-l găsească și să încercăm azi (duminică) la IML după 9.00-9.30. Astăzi am fost la 9.00 la IML și am aflat că Claudiu a apărut brusc pe lista celor identificați. Într-adevăr, a fost cineva din familie, l-a identificat și am cerut explicații la IML. Ni s-a spus că inițial nu au reușit să-l identifice, pentru că în buletin avea o barbă mai mică, acum el are de fapt barba mai mare, mă rog, ni s-a spus că a fost identificat de familie ca fiind unul din cei patru rămași neidentificați la momentul respectiv. Aș vrea să știu cum de a apărut așa, brusc, la IML, în condițiile în care ieri cu siguranță nu era? Același lucru întâmplându-se și cu alte persoane care au fost căutate, ieri, toată noaptea – Andrei. Cum vedeți dvs această situație?

Alin Pandaru are și o ipoteză: crede că numărul celor care au decedat vineri seară a fost mult mai mare decât cel comunicat de autorități și probabil că numărul celor răniți și care sunt acum în spitale este de asemenea mult mai mare decât cel confirmat de autorități. De ce nu se dau numerele corecte? Ce se încearcă să se ascundă?

Citeşte şi: Mărturie REVOLTĂTOARE a unei supravieţuitoare de la Colectiv: Lumea trebuie să ştie adevărul. Cei de la 112 NU ne-au crezut

Alin Pandaru a mai menționat că a fost în urmă cu câteva ore la capelă, unde a văzut trupul lui Claudiu.

„L-am văzut exact cum l-am lăsat la ambulanță, recongnoscibil, putea să-l recunoască absolut oricine ar fi văzut o poză cu el. Deci, prietenele mele au fost acolo, i-au verificat pe toți cei șase, azi ni s-a spus că el ar fi fost, de fapt, unul dintre cei șase, din cei 27 anunțați inițial”, a subliniat Alin Pandaru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 noi, 15:49
lenin
BA,URATULE.TU ESTI SATANA
UITE CE MECLA DE DIAVOL AI.CE OCHI DE SATANA.BARBA DE DRAC.
TU,SATANA,AI ARANJAT TOT.DRACUL,SCAPA MEREU.ACUM ,AI MOACA DE OM
MAINE,O SA CAINE.BOULE,CE VINA AU AUTORITATILE,DIAVOLILOR BOLNAVI
02 noi, 18:19
George
Muie cocalarilor retardati care cometneaza impotrivarock-ului siaHalloweenului
@ BA,URATULE.TU ESTI SATANA = Tu esti uncocalar retardat handicapat idiot. mars cu comentariile tale de manelist retardat idiot
02 noi, 21:56
baba novac
lenin
mergi la biserica? te inchini si te spovedesti? de unde stii ca cel caruia ii pupi mana, preotul, nu e de fapt satana? ca are barba mai lunga ca a tipului...patriarhul insusi are barba lunga pana la buric...n-o fi satana? oare toti popii ahtiati dupa bani, n-or fi satana? ca doar banii is ochii dracului, nu??? eu zic sa taci cu prostiile, mai socializeaza si tu cu oamenii, ia-ti tratamentul, spala-ti mintea inabusita in propaganda comunista si apoi rumega inainte sa mai scrii ceva.
02 noi, 22:46
Elena
@Lenin
Om mai idiot ca tine nu am întâlnit în viața mea, dar idiot de ăla cu diplomă.
03 noi, 12:42
blestematule
Blestematule
bai blestematule !
tu esti vinovat si incerci sa acuzi pe altii ?.,
ar fi bine sa ne intalnim sa dam fata in fata ! sa-ti rup muia aia de comentator

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ