Elena Udrea, despre tragedia de la Colectiv: Nu se poate da vina pe toată clasa politică

| 02 noi, 12:40

Elena Udrea a declarat, luni, la ieşirea de la DNA, unde a fost audiată în dosarul privind creditul contractat de la BRD, că în cazul tragediei de la Clubul Colectiv nu se poate da vina pe "toată societatea şi pe toată clasa politică" şi că este nevoie de "răspunsuri concrete şi răspunderi concrete", relatează RomâniaTV.net.

Elena Udrea a fost întrebată, luni, la ieşirea de la audieri, dacă are pe conștiință moartea tinerilor din clubul Colectiv, dat fiind că este un reprezentant al clasei politice.

"Mai rămâneți să spuneți că eu sunt de vină şi pentru asta. La fel de vinovaţi sunt toţi cei care tolerează astfel de situaţii, cei irespionsabili, de la cei care au autorizat un astfel de loc, până la cei care au montat artificii în localul acela. Presupun că astea s-au făcut de către nişte "specialişti". Nu se poate să te duci şi să pui artificii într-un local, fără să verifici dacă poţi să dai foc într-o asemenea incintă.

Sunt oameni cu responsabilități concrete. Nu poți să spui că, în general, de vină este toată societatea, pe toată clasa politică. Este o tragedie, o dramă, care s-a întâmplat şi pentru care trebui răspunsuri concrete şi răspunderi concrete", a spus Elena Udrea.

Citeşte şi: Raportul medicilor legişti: Persoanele decedate în incendiu au fost intoxicate cu fum și gaze toxice

Deputatul a precizat că cei care au organizat concertul în Colectiv trebuie traşi la răspundere. Udrea a mărturisit că în urmă cu mulţi ani a deţinut un local, iar cel mai greu i-a fost să obţină avizul de la pompieri.

"Cine a avizat fără să respecte legea, cine a luat decizia să se monteze artificii? Dacă nu e bună legea aşa cum este ea, atunci trebuie schimbată. Nu poți da vina pe cei care au tolerat asta 26 de ani.

Cineva avea obligația concretă să verifice dacă locația corespunde standardelor legale. Cel mai greu aviz de luat este cel de la pompieri. Ca un om care a ajuns o locaţie acum 15 ani, vă spun că cel mai greu aviz de luat este cel de la pompieri, tocmai pentru că trebuie să respecți toate condiţiile ca să nu se întâmple aşa ceva.

Citeşte şi: Un supravieţuitor al tragediei din Colectiv acuză autorităţile că ASCUND ADEVĂRUL: "O să vreau niște răspunsuri"

Cum să te duci să dai foc într-un loc tapetat cu burete? Acolo s-a încălcat flagrant legea şi este responsabilitatea celor care au organizat evenimentul. Sigur, dincolo de responsabilitatea generală a societăţii, a clasei politice, a presei, a tuturor, există răspundere concretă și vreau să știu cine sunt cei care, prin abuz și nepăsare, au făcut asta", a adăugat Udrea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 noi, 15:45
STALIN SI VOROSILOV
TU,CURVET CRIMINLA SI BASINICA PORCUL
VOI AMANDOI TREBUIA SA FITI ACOLO,IN CURUL GOL,SI SA ARDETI.SATANA A FOST
ACOLO.VA URMAREA PE VOI ,CRIMINALI DE TINERI SI COPII.CURVEO SI BASINICA
MERGETI IAD,CU FLACARI ARZAND.SATANISTILOR DE DRACI

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ