Barack Obama a părăsit Washingtonul cu destinaţia Varşovia, unde va participa la Summitul NATO

| 07 iul, 23:41

Preşedintele american Barack Obama a părăsit joi Washingtonul cu destinaţia Europa, unde va participa, vineri şi sâmbătă, la Summitul NATO de la Varşovia şi va vizita Spania, pe fondul tensiunilor cu Rusia şi la două săptămâni după şocul reprezentat de votul electoratului britanic pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, notează AFP.

Avionul prezidenţial Air Force One a părăsit baza aeriană Andrews, situată în apropierea capitalei federale a SUA, puţin după ora locală 10:30 (14:30 GMT). 

Liderul american, care va participa la al cincilea şi ultimul său summit NATO, se va deplasa apoi în Spania, pentru prima sa vizită în această ţară de la sosirea sa la Casa Albă, în urmă cu opt ani. 

Vineri dimineaţă la Varşovia, Barack Obama se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cu cel al Consiliului European, Donald Tusk. 

''Va fi o ocazie excelentă, în urma votului pentru Brexit, de a evoca sprijinul nostru continuu şi extrem de solid în favoarea proiectului european'', a accentuat Ben Rhodes, consilier apropiat al preşedintelui Obama. 

Pe agenda liderului de la Casa Albă sunt prevăzute, de asemenea, întrevederi separate cu preşedintele polonez Andrzej Duda şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. 

Sâmbătă, la Madrid, preşedintele SUA va fi primit de regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi va avea întâlniri cu premierul în exerciţiu Mariano Rajoy şi cu alţi demnitari spanioli. 

De asemenea, Barack Obama se va întâlni cu tineri spanioli într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri, format pe care liderul american l-a preferat în majoritatea vizitelor sale externe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ