Barcelona şi-a găsit antrenor

| 20 mai, 2014

Fostul internaţional spaniol Luis Enrique, în vârstă de 44 ani, a fost numit în funcţia de antrenor al echipei de fotbal FC Barcelona, în locul argentinianului Gerardo 'Tata' Martino, care a demisionat la finalul unui sezon dezamăgitor pentru gruparea 'blaugrana'.

Jucător emblematic al Barcelonei, Luis Enrique a făcut primii paşi în cariera de antrenor la echipa secundă a clubului catalan (2008-2011), iar apoi a pregătit timp de un sezon formaţia italiană AS Roma (2011-2012), înainte de a prelua echipa spaniolă Celta Vigo, cu care s-a clasat pe locul 9 în actuala ediţie din Primera Division.

Originar din Asturia (nordul Spaniei), Luis Enrique a evoluat ca jucător la Sporting Gijon (1989-1992), Real Madrid (1992-1996) şi FC Barcelona (1996-2004). La gruparea de pe Camp Nou, el 'a câştigat inima suporterilor, prin angajamentul său şi gustul său pentru competiţie', devenind 'o piesă esenţială a echipei, graţie polivalenţei sale, calităţilor tehnice şi flerului său', a precizat FC Barcelona într-un comunicat în care a anunţat numirea noului antrenor.

Luis Enrique a fost selecţionat de 62 de ori în reprezentativa Spaniei, pentru care a marcat 12 goluri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ