Real Madrid a câştigat Cupa Spaniei, după 2-1 cu FC Barcelona

| 17 apr, 2014

Real Madrid a câştigat Cupa Spaniei la fotbal după ce a învins în finală marea rivală FC Barcelona cu scorul de 2-1, miercuri seara, pe stadionul ''Mestalla'' din Valencia, graţie unui gol marcat de Gareth Bale.

Madrilenii şi-au adjudecat pentru a 19-a oară Copa del Rey, în timp ce Barca se îndreaptă spre un sezon ratat, fără trofeu. Catalanii aveau şanse să realizeze o triplă remarcabilă în urmă cu nouă zile, dar de atunci au suferit trei eşecuri care confirmă criza de formă prin care trece clubul. Barca a fost eliminată din sferturile Ligii Campionilor de Atletico Madrid (1-1 şi 1-0 pentru echipa antrenată de Diego Simeone), a fost învinsă în campionat de modesta Granada cu 1-0, eşec care a trimis-o pe locul al treilea, cu şanse minime la titlu, iar acum a pierdut acest al treilea ''Clasico'' al sezonului, în faţa unui Real fără vedeta Cristiano Ronaldo.

Echipa ''merengue'' rămâne în cursă pentru tripla Liga Campionilor (unde va juca în semifinale cu deţinătoarea trofeului, Bayern Munchen, n. red.) - campionat (la un punt de liderul Atletico) - Cupa Spaniei (obiectiv atins), dar şi-a luat şi revanşa după acel 3-4 de senzaţie din campionat cu catalanii, chiar pe ''Bernabeu''.

Real a câştigat patru din cele şapte finale jucate cu Barcelona, ultima fiind în 2011, victorie în prelungiri adusă de Ronaldo, chiar pe Mestalla.

În finala de miercuri, în faţa a 50.000 de spectatori, echipa antrenată de Carlo Ancelotti a deschis scorul prin argentinianul De Maria, în min. 10, la limita ofsaidului, în urma unei contre, la care au mai contribuit Isco, Bale şi Benzema. După ce Real a mai avut şansa golului pe contraatac, prin Isco (35) sau Benzema, fundaşul Marc Bartra a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap, în urma unui corner (69).

Bale (67) şi Modric (81 - bară) au fost şi ei aproape de gol pentru Real, în cele din urmă galezul reuşind să marcheze golul calificării, după o cursă pornită din tuşa stângă, în care l-a depăşit pe Bartra şi l-a învins pe portarul Pinto.

Neymar a avut şansa (88) de a trimite meciul în prelungiri, dar mingea a lovit bara şi meciul, în care din nou Leo Messi a fost de nerecunoscut, s-a încheiat cu succesul lui Real. În plus, Barca a mai suferit o lovitură, accidentarea fundaşului stânga Jordi Alba.

Au evoluat echipele:

Barcelona: Pinto - Dani Alves, Bartra (Alexis Sanchez, 85), Mascherano, Jordi Alba (Adriano, 46) - Sergio Busquets, Xavi, Iniesta - Cesc Fabregas (Pedro, 60), Messi, Neymar. Antrenor: Gerardo Martino.

Real Madrid: Casillas - Dani Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Coentrao - Di María (Illarramendi, 85), Xabi Alonso, Modric, Isco (Casemiro, 87) - Bale, Benzema (Varane, 89). Antrenor: Carlo Ancelotti.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ