Fotbalul a devenit cel mai bine plătit sport. Care este echipa ce domină topul

| 15 apr, 2014

Clubul de fotbal britanic Manchester City este cea mai bine plătită echipă sportivă din lume, devansând echipele americane de baseball New York Yankees şi LA Dodgers, potrivit studiului privind salariile globale în domeniul sportiv realizat de Sporting Intelligence, transmite CNBC.

Potrivit acestui studiu, salariul mediu al unui jucător din prima echipă de la Manchester City este de 8,1 milioane de dolari pe an, sau 155.960 de dolari pe săptămână. Acest club a fost preluat în 2008 de Abu Dhabi United Group, companie deţinută de miliardarul Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan.

Pe locurile următoare se situează echipele americane de baseball New York Yankees şi LA Dodgers, care plătesc jucătorilor din prima echipă salarii anuale de opt milioane de dolari, respectiv 7,8 milioane de dolari.

Urmează alte două echipe europene de fotbal, cluburile spaniole Real Madrid şi Barcelona, apoi echipa de basket Brooklyn Nets şi alte două echipe de fotbal din Europa, Bayern Munich şi Manchester United, urmate de echipa de basket Chicago Bulls şi clubul de fotbal Chelsea.

În total, nouă echipe europene de fotbal se numără printre primele 20 cele mai bine plătite echipe sportive din lume, iar cinci dintre aceste echipe de fotbal europene sunt din Marea Britanie (Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal şi Liverpool). Alături de acestea în top 20 se mai găsesc şase echipe din Liga Nord-Americană de baseball şi cinci echipe din Liga Nord-Americană de baschet.

Deşi fotbalul european domină primele 20 de locuri, Liga Nord-Americană de baschet (NBA) este cea mai bine plătită ligă din lume, în condiţiile în care 441 de jucători de la 30 de echipe câştigă în medie 4,5 milioane de dolari pe an în sezonul 2013-2014.

Prima ediţie a studiului Sporting Intelligence datează din 2010, când pe primul loc se situa echipa de baseball New York Yankees. Aceasta a fost devansată însă de clubul de fotbal Barcelona în 2011 şi 2012, pentru ca Manchester City să preia poziţia de lider în 2013 şi să o păstreze şi în 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ