Bârfești? Iată ce a descoperit o cercetătoare de origine română despre acest obicei

| 28 oct, 2014

Toata lumea barfeste, insa te-ai gandit pana acum ce efecte poate avea acest obicei asupra starii de sanatate? O echipa de cercetatori olandezi, coordonati de o romanca, a aflat ca barfa are un efect benefic asupra noastra.

In mod surprinzator, atunci cand vorbim despre alte persoane, avem tendinta sa ne comparam si astfel putem sa ne evaluam mai bine si sa evoluam.

Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea din Groningen, sub coordonarea doctorandului de origine romana Elena Martinescu.

Potrivit Elenei Martinescu, femeile care aud barfe negative au tedinta sa fie mai retinute, de teama ca vor fi vorbite de rau la randul lor, in timp ce barbatii ii considera rivali pe cei despre care aud discutii pozitive. Tot ea sustine ca barfa nu trebuie respinsa din discutie, pentru ca acest obicei ne ajuta sa aflam informatii despre persoanele din jur si ne poate influenta chiar si comportamentul.

Cercetarea a fost efectuata pentru a intelege rolul barfei in societate si de ce aceasta este atat de raspandita.

"Vestile pozitive ne arata cum ne putem imbunatati propria viata. Informatiile negative ne pot flata, pentru ca arata ca vedem cum altii se descurca mai greu ca noi, dar totodata ne sperie, pentru ca prezinta un mediu negativ, in care oricine poate fi la randul sau victima a barfelor", spune psihologul.

Elena Martinescu a studiat psihologia la Universitatea Transilvania din Brasov, unde si-a luat licenta in anul 2009. Din anul 2010 pana in 2012 a urmat cursurile facultatii de psihologie de la Universitatea Groningen din Olanda, unde este in prezent doctorand.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 oct, 2014
iuliana
eu
Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ