UPDATE Nicușor Constantinescu a fost dat în urmărire naţională

| 24 iun, 2014

UPDATE Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost dat în urmărire naţională, după ce Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile, informează digi24.ro.

Surse din Poliţie au declarat că mandatul de arestare a ajuns, luni seară, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa. După ce, potrivit procedurii, poliţiştii au mers la locuinţa lui Nicuşor Constantinescu şi au constatat, în mod oficial, că acesta nu este acasă, a fost emis un mandat de urmărire naţională.

Având în vedere faptul Nicuşor Constantinescu nu este în ţară, ci potrivit declaraţiilor sale, se află în Statele Unite ale Americii, instanţa va emite un mandat de urmărire internaţională.

Întrebat dacă preşedintele CJ Constanţa a fost externat din Spitalul Johns Hopkins din luna mai, avocatul Marius Mocanu a spus că Nicuşor Constantinescu „se află în SUA, însă într-un aşezământ paramedical care are un protocol de colaborare cu clinica unde a fost operat şi unde i se administrează tratamentul”.

Niciodată nu am susţinut faptul că ar fi internat nonstop în clinică, pacientul fiind internat cu ocazia efectuării operaţiei, precum şi în două rânduri, când starea sa de sănătate s-a agravat. Aceasta este procedura medicală standard în SUA, mai ales în cazul pacienţilor nerezidenţi. Aceste informaţii şi dovezi au fost prezentate şi DNA, şi judecătorului”, a declarat avocatul lui Nicuşor Constantinescu.

Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, pe numele căruia Tribunalul Bucureşti a emis, luni, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, a dispărut. Reprezentanții Spitalului unde baronul de Constanța  este sub observație medicală în SUA susțin că acesta nu mai este internat la ei, informează stiripesurse.ro.

“Nu este aici. Nu ştiu unde poate fi, dar nu este în spital, fizic. Poate a mai venit pentru o procedură, dar nu mai este aici. Domnul acesta nu mai este în spital de luna trecută”, spune reprezentantul Spitalului “John Hopkins” pentru Televiziunea Romănă citat de legal-news.ro.

Politistii s-au dus in seara aceasta la Nicusor Constantinescu acasa, cu mandat de arestare. Asta chiar daca presedintele Consiliului Judetean Constanta se afla inca la tratament in SUA iar avocatii au depus la dosar o scrisoare din partea spitalului, care atesta ca Nicusor Constantinescu ar mai avea nevoie de cel putin doua saptamani de spitalizare.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta a avut invoire pana pe data de 11 iunie din partea DNA pentru a urma tratamentul in afara tarii. Pentru ca nu a respectat acest termen, procurorii au cerut și obținut mandat de arestare pe numele lui.

Astazi, Tribunalul Bucureşti a admis cererea procurorulor DNA de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv pentru presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicuşor Constantinescu. Magistraţii au emis mandatul de arestare pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă, poate fi atacată cu contestaţie.

În cazul în care decizia va rămâne aceeași va urma foarte posibil eliberarea unui mandat de arestare internațională pe numele baronului de Constanța.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ