Băsescu a promulgat legea privind ratificarea Scrisorii de intenţie cu FMI

| 01 iul, 2014

Traian Băsescu a semnat marţi un decret prin care a promulgat Legea privind ratificarea Scrisorii de intenţie semnată de autorităţile române la Bucureşti la 5 martie 2014 şi aprobată prin Decizia Consiliului directorilor executivi al Fondului Monetar Internaţional din 26 martie 2014.

Proiectul de lege se referă la sprijinul financiar acordat României şi semnalează comunităţii internaţionale suportul acordat în continuare politicilor promovate de Guvern, asigurând o rezervă în eventualitatea apariţiei unor şocuri externe.

'Având în vedere caracterul preventiv şi natura instrumentului care presupune disponibilizarea tranşelor în contul BNR şi utilizarea lor în scopul consolidării rezervei valutare, eventuala decizie de disponibilizare a sumelor împrumutului în cadrul aranjamentului Stand-by de tip preventiv curent nu va avea influenţe asupra bugetului general consolidat. Măsurile agreate au în vedere elemente de politică fiscală, stimularea absorbţiei fondurilor europene, planificarea investiţiilor publice, sectorul sanitar, reforme în domeniul energiei şi al transportului, piaţa muncii', se arată în proiect.

Şeful statului a mai promulgat Legea pentru modificarea Legii nr. 263/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea creşelor. Una dintre modificări prevede că creşele vor putea avea program de lucru săptămânal numai în mod excepţional.

Traian Băsescu a mai semnat decretul pentru promulgarea Legii privind acordarea unei zile lucrătoare libere pe an pentru îngrijirea sănătăţii copilului, a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanţă şi a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor.

Băsescu a promulgat şi Legea privind respingerea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 77/2013 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor.

Alte legi promulgate se referă la instituirea zilei de 11 octombrie ca Ziua Şcolii Ardelene, la modificarea art. 86 din Legea audiovizualului nr. 504/2002 şi la completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ