Băsescu, agricultorilor: Sugestia mea este să creaţi două,trei societăţi de valorificare a producţiei agricole

| 15 mai, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat joi că este nepermis ca România, aflată în primele ţări din punct de vedere al potenţialului agricol, să nu aibă firme autohtone care să se ocupe de găsirea de pieţe alternative de desfacere.

'Oameni buni, Dumnezeu să-l ierte, nu mai este Triţă Făniţă să exporte cereale, dar este nepermis ca o ţară care este în primele patru, cinci ţări din Europa din punct de vedere al potenţialului agricol să nu aibă firme româneşti care să se ocupe de găsirea de pieţe, de pieţe alternative şi de a asigura agricultorilor desfacerea producţiei la un preţ bun. De ce trebuie să vând neapărat în Egipt? Când pot să vând în Indonezia? Dar dacă aici vrea... eu nu vreau să pronunţ nume de firme, o să mă batjocorească şi o să vândă aici sau cel puţin o să-mi spună că a vândut aici. Trebuie să ne diversificăm destinaţia şi aici România are oameni capabili să studieze pieţele şi să dea soluţii de diversificare a acestor pieţe pentru că nu este permis să stăm la mâna unor oameni care nu au niciun interes să se nască agricultura românească, ei se servesc pe ei', a spus şeful statului, la Conferinţa naţională a agricultorilor 'Agricultura românească între subzistenţă şi performanţă'.

El a subliniat că este esenţial să se pună bazele unei companii care să se ocupe de valorificarea producţiei agricole, în mod deosebit de cereale. 

'Sugestia mea este să creaţi două, trei societăţi de valorificare a producţiei agricole ale dumneavoastră', a afirmat şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 mai, 2014
LOL
Sugestia lui Băsescu către agricultori
Puneți-vă copii în situații de rahat, să ia credite pentru voi! Totuși, dacă nu sunteți la butoane, s-ar putea să nu funcționeze!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ