Băsescu apară specula în agricultură

| 09 ian, 2014

În contextul în care Băsescu Traian a resping Legea privind reglementarea achiziţionării terenurilor agricole a dat frâu liber străinilor să achiziţioneze după bunul plac terenurile agricole din România. Legea propusă de USL era singura soluţie pentru a limita în vreun fel achiziţiile de teren arabil de către investitorii străini, care nu au legătură cu domeniul şi care sunt interesaţi de a face speculă.

Moşierul Băsescu a respins Legea privind cumpărarea terenurilor agricole de către cetăţenii şi firmele din Uniunea Europeană (UE) pentru a apăra interesele celor care vor să facă speculă în agricultură, aşa cum face şi familia acestuia cu terenul de la Nana, teren dat în arendă.

De la 1 ianuarie 2014, România este obligată prin tratatul de aderare la UE să deschidă total piaţa funciară. Pentru ca cetăţenii români să nu aibă de suferit, USL a propus o lege prin care se reglementa tranzacţiile în acest domeniu. Astfel, prin legea propusă de USL, cetăţenii români aveau drept de preemţiune în achiziţia terenurilor agricole. Pe scurt, în momentul în care un proprietar de teren va primi o ofertă de la un cetăţean străin, proprietarul va fi obligat să meargă la primărie unde să depună o cerere cu toate datele necesare astfel încât cei interesaţi să vină cu oferte similare. Dacă în termen de 30 de zile nu cumpără nimeni, terenul poate fi vândut cetăţeanului străin. În acest mod, se asigura că terenurile râmăn în proprietatea cetăţenilor români.

În contextul în care Băsescu Traian a resping Legea privind reglementarea achiziţionării terenurilor agricole a dat frâu liber străinilor să achiziţioneze după bunul plac terenurile agricole din România. Legea propusă de USL era singura soluţie pentru a limita în vreun fel achiziţiile de teren arabil de către investitorii străini, care nu au legătură cu domeniul şi care sunt interesaţi de a face speculă. Răul creat de Băsescu este şi mai ameninţător pentru noi dacă declaraţiile făcute de ataşatul pe probleme de agricultură al Ambasadei Ungariei la Bucureşti Szabo Jozsef se dovedesc a fi reale. Oficialul a precizat că Guvernul de la Budapesta pregăteşte o strategie prin care Ungaria să poată achiziţiona teren agricol şi pădure în România. Pe scurt, din cauza lui Băsescu ne putem trezi în situaţia în care România este cumpărată pe bucăţi de unguri. Dacă nu ne-au putut lua Ardealul, ungurii au posibilitatea să-l cumpere la bucată.

Singura scăpare a României ar fi ca Parlamentul să voteze rapid Legea şi să o trimită lui Băsescu spre promulgare, iar în mod normal Preşedintele ţării ar fi obligat prin Constituţie să o semneze. Însă moşierul Băsescu mai are o portiţă: să atace legea la Curtea Constituţională şi astfel să câştige mai mult timp pentru speculanţi. Acestă situaţie ne arată pentru a nu ştiu câta oară că lui Traian Băsescu nu-i pasă de România, ci îşi priveşte numai interesul personal. Însă la finalul lui 2014 vom putea scăpa definitiv de cel mai mare rău pe care ţara noastră l-a avut după Revoluţie şi putem spera că în sfârşit moşierul Băsescu o să răspundă pentru faptele sale: casa din Mihăileanu, dosarul Flota, cazul Nana precum şi altele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 ian, 2014
cantautor
"pentru a apăra interesele celor care vor să facă speculă în agricultură, aşa cum face şi familia acestuia cu terenul de la Nana, teren dat în arendă"
daca mintea ta crede ca a da pamant in arenda este "specula",esti retardat complet...sunt milioane de romani care fac asta
specula ar fi daca l-ar fi cumparat la un pret mic si l-ar fi revandut cu un profit mare...beneficiind de reducere de pret
desi,si atunci,daca ne raportam la Becali,un exemplu,s-ar numi "afaceri cu imobiliare"
adica asa cum faci tu afaceri cu caracterul,te dezbraci de el si apoi te apuci sa scrii articole la comanda...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ