Băsescu: Decizia CCR care stabileşte ROMÂNA ca limbă oficială în Republica Moldova, un act de dreptate

| 05 dec, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a mulţumit Curţii Constituţionale a Republicii Moldova pentru decizia privind limba română, pe care a catalogat-o drept "un act de dreptate" şi a precizat că este una dintre cele mai mari bucurii pe care le-a avut în ultimii ani.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat bucuria cu privire la decizia Curţii Constituţionale de la Chişinău, prin care s-a decis că româna este limba oficială a statului moldovean.

Şeful statului şi-a început declaraţia de la Palatul Cotroceni exprimând mulţumiri Curţii Constituţionale de la Chişinău, Anei Guţu, pentru iniţiativa acesteia legată de subiect, precum şi partidului lui Mihai Ghimpu pentru susţinere.

"Prin decizia de azi a Republicii Moldova s-a stabilit că limba oficială e cea română. E un act de dreptate faţă de actul de independenţă al Republicii Moldova, faţă de cetăţenii Republicii Moldova şi faţă de cei din Republicii Moldova care se simt români. Sper ca toate statele democratice să ia act de decizia Curţii Constituţionale. E una dintre cele mai mari bucurii din ultimii ani. Se pune capăt unor încercări de mistificare a unor adevăruri din Republica Moldova. Mă întreb cum se vor numi moldovenii de azi înainte, întrucât sunt vorbitori de română. Implicaţiile sunt enorme, mă întreb ce vor face cei care au editat dicţionarul moldovean – român. Ce vor face toţi aceşti falşi intelectuali cu opera lor care jignea poporul român, dar şi cetăţenii celor două state româneşti", a spus şeful statului.

"Este una dintre cele mai mari bucurii pe care le-am avut în ultimii ani", a spus preşedintele.

Limba oficială a Republicii Moldova este "limba română, nu limba moldovenească în baza grafiei latine", a stabilit Curtea Constituţională de la Chişinău, conferind statut de normă constituţională Declaraţiei de Independenţă a ţării, adoptată în august 1991.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ