Băsescu, despre cazul Vlad Cosma: Consider că Parlamentul nu are dreptul să se constituie Justiţie

| 19 feb, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a criticat miercuri votul dat în Camera Deputaţilor în cazul ridicării imunităţii social-democratului Vlad Cosma, punctând că Parlamentul nu are dreptul să se constituie Justiţie.

El a precizat că acest vot reprezintă o atitudine 'nocivă' pentru credibilitatea României. 'Consider, şi subliniez acest lucru, că Parlamentul nu are dreptul să se constituie Justiţie. Cu certitudine, mult mai potrivit ar fi fost ca decizia de arestare sau nearestare a domnului Vlad Cosma să o ia, la cererea procurorilor, un judecător şi nicidecum un vot politic încurajat prin prezenţa în Parlament, la vot, a domnului prim-ministru Victor Ponta', a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni. 

El l-a acuzat pe Victor Ponta că este 'solidar cu hoţii'. 'Victor Ponta nu se dezminte. Acum câteva luni se făcea scut în faţa baronului de Argeş, a preşedintelui Consiliului Judeţean. Astăzi, prin hotărâre judecătorească definitivă, acel om trebuie să părăsească funcţia. Şi de data aceasta Victor Ponta a ţinut să fie solidar cu hoţii, confirmând ceea ce eu consider sau ceea ce eu apreciez ca şi conduita a acestui prim-ministru că este un prim-ministru corupt, fără valori morale, doar cu interese politice', a afirmat Traian Băsescu.

Potrivit acestuia, deputaţii PSD, UNPR şi PC sunt responsabili pentru modul în care va fi reflectată activitatea Parlamentului în raportul MCV. 'Cei 222 de parlamentari ai PSD, UNPR şi PC care au împiedicat cursul justiţiei, în frunte cu Victor Ponta şi Liviu Dragnea, au o mare responsabilitate pentru modul în care activitatea Parlamentului va fi reflectată şi în viitorul raport MCV', a susţinut el.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat luni împotriva încuviinţării arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă. Au fost 222 de voturi împotrivă şi 105 pentru arestarea parlamentarului social-democrat. Votul a fost secret cu bile, iar singurii care au anunţat oficial, în plen, că votează pentru încuviinţarea cererii de arestare preventivă au fost reprezentanţii PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ