Băsescu, despre MAREA PROBLEMĂ din familiile musulmane din Europa

| 15 iul, 12:37

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat vineri, la RFI, că atacul de la Nisa este "de un cinism incredibil'' şi că "oriunde în Europa civilizată se întâmplă acest lucru, ai sentimentul că ai primit tu, cetăţean european, o lovitură".

În acest context, Băsescu a subliniat că marea problemă a Europei este educaţia islamistă care se menţine în famiile care se stabilesc în UE, insistând că este nevoie nu doar de o piaţă comună europeană din punct de vedere economic, cât şi de una a informaţiilor, în condiţiile în care "nu va fi suficient să distrugem Statul Islamic".

Traian Băsescu a declarat, vineri, la RFI, că atacul de la Nisa "arată faţa hidoasă a terorismului, cinismul".

''Când o naţiune întreagă se bucura de Ziua Naţională, un nemernic cu un camion a secerat peste 80 de vieţi şi alte sute de oameni în spitale. Asta arată faţa hidoasă a terorismului, cinismul. Sincer, sentimentul pe care-l am este că s-a întâmplat în România, pentru că nici nu poţi avea alt sentiment. Oriunde în Europa civilizată se întâmplă acest lucru, ai sentimentul că ai primit tu, cetăţean european, o lovitură, că ai fost tu victima acelui atac mişelesc", a declarat fostul şef de stat la RFI.

 

În acest context, Băsescu a explicat faptul că marea problemă este educaţia islamistă care se menţine în famiile care se stabilesc în Europa, subliniind că distrugerea Statului Islamic nu va fi suficientă.

''Mesajele de indignare, de condoleanţe sunt o chestiune obligatorie, însă trebuie să gândim în mod real ce vrem cu continentul nostru pentru că este un continent aflat în război, în război terorist. Nu va fi suficient să distrugem Stat Islamic. Dacă statele occidentale şi-ar mobiliza toate eforturile pentru asta, ar fi cu certitudine o chestiune de 6 luni - 1 an să dispară această organizaţie din Irak şi din Levant. Însă marea problemă este ce facem cu educaţia islamică, pentru că această educaţie există în Europa într-un procent tot mai mare în populaţia venită să-şi găsească adăpost în raiul de prosperitate european, iar răspunsul la ospitalitate şi la demagogia cu politically corect este că foarte uşor cetăţeni fie ei şi deja europeni, la a doua, a treia generaţie, dar de educaţie islamistă, sunt recrutaţi pentru atentate teroriste'', a explicat Băsescu.

''Convingerea mea este că nici nu va fi găsit nebun, a fost un act deliberat, camionul ăla n-a apărut din senin pe faleza de la Nisa'', a adăugat fostul şef de stat.

Totodată, Băsescu a ţinut să precizeze că "ne trebuie mai multă integrare", în condiţiile în care "inacţiunea în a crea un sistem de securitate comun ne poate face responsabili pentru evoluţii din ce în ce mai rele din acest punct de vedere, al siguranţei cetăţenilor".

Sărbătoarea de Ziua Naţională a Franţei s-a transformat într-un coşmar. La Nisa, un camion a intrat în plin în mulţimea adunată pentru focurile de artificii pe Promenade des Anglais. 84 de oameni au murit şi peste 150 au fost răniţi. Printre cei răniţi se află şi doi cetăţeni români, care sunt îngrijiţi în spitalele din Nisa, a declarat vineri la Digi24 ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu.

Tag-uri: Nisa, traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ