Băsescu despre Roşca Stănescu: Să vă arăt ce înseamnă un mincinos prost. Cum a reacţionat senatorul

| 07 noi, 2013

Președintele Traian Băsescu a declarat în această seară că acuzațiile senatorului Roșca Stănescu la adresa sa nu sunt adevărate și că ordinele de plată invocate de acesta sunt niște falsuri. Liberalul a susţinut că Sorin Ovidiu Vântu a sponsorizat Alianţa DA cu 7 milioane de euro prin câteva off-shore din Cipru.

"Să vă arăt ce înseamnă un mincinos prost. E așa de prost încât nu duce falsul până la capăt", a declarat Traian Băsescu. Președintele a arătat că ordinele de plată invocate de senatorul PNL ca dovezi conțin conturi care au ca terminație ROL, fiind, așadar, conturi în lei. Nu se puteau vira dolari într-un cont în lei vechi, a spus Băsescu.

"Dacă Sorin Roşca Stănescu are dreptate, eu mă duc cu plăcere şi cu conştiinţa împăcată alături de înalt preasinucisul Adrian Năstase, dar dacă nu, ar trebui să se ducă el. Am să vă arăt ce înseamnă un mincinos prost: a lansat aceste ordine de plată care sunt nişte falsuri. Aici spune data în care s-au virat un milion de dolari în contul Alianţei DA, trece şi contul (...), numai că este aşa de prost încât nu duce falsul până la capăt şi lasă contul cu terminaţia ROL. Deci, într-un cont de lei nu poţi să virezi niciodată dolari. Deci, un fals incomplet. Şi la fel este pe toate cele aşa zise şapte miliarde de dolari', a declarat joi Băsescu, arătând jurnaliştilor şi nişte ordine de plată la care făcea referire senatorul liberal.

Sorin Roșca Stănescu a susținut că în 2004 campania Alianței D.A. ar fi fost finanțată cu peste 7 milioane dolari de către două firme off-shore din Cipru, prezentând câteva extrase de cont din care ar reieși acest lucru.

"Dacă este să-i răspund serios, pot să-i răspund în felul următor: FACIAS a depus un dosar penal cu toate datele respective în luna martie, la Parchet, cu număr de înregistrare, cu tot ce trebuie. Nimeni nu a dat un răspuns, ba mai mult Parchetul a spus că lucrarea s-a rătăcit undeva(...) Şi răspunde astăzi Traian Băsescu în stilul ăla pe care îl cunoaşteţi foarte bine", a spus senatorul Sorin Roşca Stănescu la Antena 3.

Totodată, senatorul a declarat că poate admite că plângerea penală făcută de FACIAS este neîntemeiată, că informaţiile de acolo sunt false, dar nu poate înţelege cât timp îi trebuia unui procuror pentru a afla acest lucru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ