SOV şi Băsescu au bătut palma pentru 2014

| 11 noi, 2013

În contextul scandalului din ultimele zile care îi are drept protagonişti pe Traian Băsescu şi Sorin Roşca Stănescu, interviul acordat de S.O. Vântu publicaţiei “Cotidianul” nu numai că nu clarifică tema, dar generează o serie de întrebări care îşi aşteaptă răspunsurile.

Cel mai important mesaj transmis de SOV se referă la relaţia sa cu cei doi poli ai puterii executive, Traian Băsescu şi Victor Ponta. “Eu nu mai am nici un război de purtat cu domnul Băsescu. Un război cu domnia sa ar sprijni alţi duşmani naturali de-ai mei, respectiv domnul Ghiţă. Al cărui apropiat, domnul Ponta, este premier al României. Nu aş fi avut nici un interes să lovesc în domnul Traian Băsescu pentru a-i face culoar domnului Ponta”, a explicat omul de afaceri.

Descifrat, semnalul lui SOV este acela că relaţia sa cu Traian Băsescu a devenit cordială, depăşindu-se micile conflicte din trecut. Cu alte cuvinte, interesul omului de afaceri este de a-l proteja mediatic pe şeful statului, nicidecum în a-l ataca. În acelaşi răspuns, SOV confirmă implicit că Victor Ponta este unul dintre duşmanii naturali ai săi.

De remarcat, în acelaşi timp, că SOV infirmă orice virament al unor sume de bani către Alianţa DA, însă afirmă, cu subiect şi predicat, că Sorin Roşca Stănescu ar fi fost beneficiarul unor transferuri bancare operate de SOV, confirmând astfel informaţiile aruncate pe piaţă de Traian Băsescu. Prin urmare, apariţia informaţiilor în spaţiul media la acest moment nu este deloc întâmplătoare, ci indică mai cu seamă existenţa unei înţelegeri între cei doi, ţinta fiind discreditarea guvernării USL.

Implicarea lui Sorin Ovidiu Vântu în jocurile la cel mai înalt nivel din politică nu este întâmplătoare. Episodul vizitei lui Mircea Geoană la reşedinţa lui SOV chiar în ajunul alegerilor prezidenţiale din 2009 sau finanţările pe care omul de afaceri le-a acordat în zona Alianţei DA în 2004 – transparent sau pe şest – au făcut obiectul numeroaselor relatări şi dezvăluiri din mass-media. În altă ordine de idei, lui Sorin Ovidiu Vântu îi place aerul tare al politicii la cel mai înalt nivel, chiar dacă nu s-a implicat niciodată ca membru al vreunui partid, ci a preferat să obţină influenţă prin finanţarea campaniilor electorale. Şi de această dată, Sorin Ovidiu Vântu face ceea ce ştie mai bine, fiind cauţionat politic de şeful statului. Coincidenţă sau nu, când Traian Băsescu a câştigat alegeri prezidenţiale în 2004 şi în 2009, Sorin Ovidiu Vântu a jucat un rol major. În 2004 în calitate de susţinător, iar în 2009 în calitate de furnizor de vot negativ pentru adversarul lui Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ